Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Tupp aggressiv mot vissa hönor  (läst 500 gånger)

Nea Jutegård

  • Inlägg: 1
Tupp aggressiv mot vissa hönor
« skrivet: 10 aug-18 kl 19:40 »
Hej!
Vi har 3 tuppar och 13 hönor. 2 av tupparna är bröder och är ca 20 veckor. De är brahmablandningar och den andra tuppen är ca 16 veckor och är kopparmaran.

Problemet är att de 2 bröderna är elaka mot våra hönor. De jagar dem, håller fast dem i nacken och trycker ner dem så att de skriker högt. Detta när de försöker para sig.
Det är speciellt en av tupparna som är extra elak och han går oftast på en och samma höna. Hon sitter ofta inne i hönshuset och trycker tillsammans med sin syster som är andra favorithönan. Man ser att de är rädda för tupparna och dem springer för livet så fort de är i närheten. De andra hönorna åker ner i marken ibland med men de är inte alls lika rädda.

Ibland går den andra tuppen emellan när han försöker "våldta" hönorna, men ibland är han lika dum han med.

Detta har pågått i ungefär en vecka nu. Kommer dem lugna ner sig eller är det bara att nacka tuppen som är värst?

Tacksam för svar då stämningen i vår hönsflock inte är den bästa  :(

 

Pumba

  • Inlägg: 157
    • Småland
SV: Tupp aggressiv mot vissa hönor
« Svar #1 skrivet: 10 aug-18 kl 22:16 »
Inte helt ovanligt att de blir så när de precis kommit igång, dock så är kanske 3 tuppar lite mycket för antalet hönor och det spär på problemet, hade liknande tidigare men halverade antalet tuppar och det blev bra igen.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Snubblade över tidningen på biblioteket häromdagen. Blev kvar till stängning och lånade till slut hem sista årgången. Så intressant läsning!
Både jag och min man har saknat en tidning med "mer djup" och mindre gloss. Kul att lära sig mer om intressanta, nödvändiga ämnen.
Även om tidningen är fin...
/Jeanette

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser