Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Halland Arrendera/hyra/köpa plats att bygga och bo i vagnshus  (läst 1163 gånger)

Sylvester

  • Inlägg: 1
    • Bohuslän
Halland Arrendera/hyra/köpa plats att bygga och bo i vagnshus
« skrivet: 13 jul-18 kl 18:19 »
Hej på er som har en bit tomtmark, skog eller gård!


Vi letar efter en plats att bygga ett hus på hjul och en plats där vi sedan kan stå med vagnen och bo I den. Det behöver inte vara samma ställe men hör av dig om du har någondera!
Vi tänker oss att vi vill kunna bo där tills vidare. Hyra eller arrendera mark är mer intressant än att köpa då vi helst vill klara oss utan att ta stora banklån.

Om det går att stå med någon sorts tillgång till vatten och el så är det ett stort plus. En del av vår dröm är dock att klara oss större delen av året på el från solceller.

En av oss jobbar mycket i Göteborg så vi skulle gärna bo i/bygga vagnen någonstans i norra Halland mellan Falkenberg och Göteborg.

Vi åker I dagsläget bil till jobbet och tänker att vi kommer fortsätta med det men hade varit fantastiskt om vi kunde bo nära bra lokaltrafik.

Vagnen vi så smått börjat bygga huset på är 7 m lång och 2,5m bred. Knappt 18m2.
Planen är att det skall se ut som ett ganska traditionelt hus i grånat trä med vita fönster. Nånting i den här stilen: http://www.tinyhousetown.net/2016/05/ma-maison-logique-cozy-canadian-tiny.html

I vårt nuvarande boende använder vi lättnedbrytbart tvål och diskmedel och separerande kompost toalett så att vi kan använda allt avlopp till vår lilla köksträdgård, vi hoppas kunna göra någon liknande lösning i/vid vagnen.

Om oss och vilka vi är:

Vi är ett lugnt och trevligt par Michaela(28) och Petter(39)  som gillar djur och människor, stora som små, utan önskan om egna djur och barn. Petter har en fast tjänst inom socialt arbete med utsatta barn och ungdomar. Michaela har mest jobbat som eventtekniker men har också testat flera andra yrken, bland annat varit personlig assistent, lokalvårdare och vikarie på förskola, hon har även varit volontär på ett lantbruk men planerar nu att hitta en utbildning inom hållbar utveckling.

Vi har erfarenhet av en del olika boenden och boende former. Vi har bott i stan i lägenheter, vi har bott inneboende, bott i kollektiv, bott på lantgård med djur och odling, bott i egenbyggt tält i skogen och bor för närvarande i en gammal sommarstuga med en liten köksträdgård.

Vi äter helt vegetarisk kost, är helt rök och drogfria.

Vi vill inte ta avstånd från samhället utan vi är politiskt intresserade och ibland politiskt aktiva. Vi vill vara en del av förändringen till ett mer hållbart samhälle. Att bygga och bo i ett ”tinyhouse” är en del av vår dröm att kunna leva mer hållbart och även delvis själv försörjande på el och en del grönsaker.

På vår fritid gillar vi att vara i naturen, allt från promenader i skogen till vågsurfing längs Hallandskusten. Vi gillar småskalig trädgårdsodling med inslag av permakultur idéer. Vi gillar att vara kreativa med våra händer och testa olika hantverk, allt från att använd virknål och symaskin till hammare och motorsåg.

Utöver detta så lägger vi en hel del tid på laga och äta mat vi gillar.

Skicka ett PM till oss om du har en plats för en vagn och om du vill veta mer om oss och vår dröm!

Med hoppfulla hälsningar

Michaela och Petter 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Superinspirerande! Nu är jag prenumerant!
/ Pia T

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser