Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Vegkollektiv 50+ i värme  (läst 2213 gånger)

Info Dotcom

 • Inlägg: 2
Vegkollektiv 50+ i värme
« skrivet: 30 jun-18 kl 13:49 »
Söker seriöst intresserade som vill diskutera vidare och beredda starta upp inom överskådlig framtid och vilja satsa för ett vegkollektiv där det är varmare (lägre elförbrukning) och där djur får finnas och får det bättre än inget alls (utsatta, hemlösa, hjälpbehövande) Att vilja bidra för dem. Fler som vill och skulle kunna inom överskådlig framtid vilja satsa för detta? Rimligtvis inom ett år och tills dess fördjupa diskussionen och ta fram riktlinjer. Kanske stadgar och förening. Hör av er 😊

circie

 • Gäst
SV: Vegkollektiv 50+ i värme
« Svar #1 skrivet: 14 sep-18 kl 15:52 »
Hej! Det låter som något jag har funderat på. Var bor du och är ni flera som är intresserade?
Circie

Helianthus

 • Gäst
SV: Vegkollektiv 50+ i värme
« Svar #2 skrivet: 25 sep-18 kl 13:32 »
jag är intresserad :)

Britt-Marie Malm

 • Inlägg: 1
SV: Vegkollektiv 50+ i värme
« Svar #3 skrivet: 04 okt-18 kl 00:40 »
Hej! Letar just nu efter något veganskt kollektiv/äldreboende för mej 76 år och mina hundar och katter. Kan det här bli nåt?

Kalla

 • Inlägg: 73
  • Jämtland
SV: Vegkollektiv 50+ i värme
« Svar #4 skrivet: 04 okt-18 kl 07:00 »
När du säger "varmare", tänker du fortfarande inom Sverige?

Moza

 • Inlägg: 6
 • Vegan som söker självhushållande kollektiv
  • Södermanland
SV: Vegkollektiv 50+ i värme
« Svar #5 skrivet: 23 okt-18 kl 00:58 »
Jag är också vegan och väldigt intresserad av att hitta något slags kollektivboende med andra som är intresserade av djurrätt, odling och självhushållning (så gott det går).

Jag håller också på med yoga och meditation men det behöver ju inte alla göra  ;)

Att bo utomlands i ett soligare klimat skulle vara en bonus men även andra platser är tänkbara.

Bor just nu i Stockholm.

Maisan

 • Inlägg: 3
  • -
SV: Vegkollektiv 50+ i värme
« Svar #6 skrivet: 13 feb-19 kl 07:58 »
Jag är intresserad! 🙏😊

torbjorn

 • Inlägg: 11874
  • Medelpad
SV: Vegkollektiv 50+ i värme
« Svar #7 skrivet: 13 feb-19 kl 14:39 »
Lägg märke till att trådstartaren inte har varit inloggad på forumet sedan den dag hen registrerade sig och startade denna tråd. Så det var nog aldrig särskilt seriöst menat.

snowbird

 • Inlägg: 123
 • Taget för 1 vecka sen
  • Lappland
SV: Vegkollektiv 50+ i värme
« Svar #8 skrivet: 26 feb-19 kl 23:23 »
Hej

Jag är åxså Vegan och värnar om Djur och deras rättigheter, i nuläget har jag en okastrerad hankatt och Han ska så förbli ! Är såååå Trött på detta kapitalistiska samhälle och söker nåt elfritt kollektiv då jag är kraftigt elöverkänslig,alltså UTAN datorer,mobiltelefoner etc :( Då vi människor har varandras sällskap så varför sitta å glo på en dataskärm :( I Portugal exempelvis så får en arrendera Mark av staten för en billig penning och det går säkert i andra europeiska länder åxså ! Jag vill leva som förr med Häst och vagn(jag har redan vagnen) för vi behöver inte slösa mer med jordens resurser och våra kläder kan vi göra själva (jag kan gå klädd i ett höftskynke) och även Hantverka olika föremål/kläder som vi sedan säljer på Marknaderna.Språket-ja i alla Tider har det gått bra med teckenspråk och lexicon finns ju överallt för en billig penning.Jag talar Franska,engelska och svenska och ett inhemskt Karibiskt språk.Dessutom har vi väl alla samlat på oss en del prytlar som vi kan använda oss av i det vardagliga Livet.Jag älskar TextilHantverk och har en mängd olika Textil Redskap som jag gärna delar med mej av.Fantasi Kommer när vi är på plats,workshops kan en ha, jag är Bra på Örter och Mat  i Healing ifrån sjukdomar.Vi kan även sälja/byta till oss sånt vi tycker att vi behöver av det vi själva har till avsalu.Dessutom har jag en liten pension och om några har pension så klarar vi oss säkert.Jag är INTE ute efter att bli miljonär utan att odla min Mat giftfritt och Han en Trevlig och Harmonisk Äldredom tillsammans med andra själar som delar min Veganska livshållning.Jag fyller snart 67.VAD SÄGER NI ??? Vi kan även bygga våra egna Hus i form av Halm och lera och sånt finns ju på Backen :) Ha d Gott och Hör av er om intresse finns och gör INTE livet mer komplicerat än det är ! Jag är INTE RÄDD FÖR NYA UTMANINGAR :) Snowbird

Moza

 • Inlägg: 6
 • Vegan som söker självhushållande kollektiv
  • Södermanland
SV: Vegkollektiv 50+ i värme
« Svar #9 skrivet: 24 apr-19 kl 07:44 »
Det verkar som det finns många personer som har liknande tankar och bra idéer!  Yess
För att kunna gå vidare så är det nog enklare att försöka ordna en gemensam träff.
Kanske först via Skype eller WhatsApp och sedan ute någonstans. Jag bor i Stockholm. Om du är redo att ta detta vidare, hör av dig till mig så försöker jag koordinera ett första möte.

Skicka ett PM till mig här på Alternativ. Skriv vart du bor, om du kan träffas i Stockholm eller vilka digitala kommunikationsvägar du föredrar (jag har: Skype, WhatsApp och Viber).
« Senast ändrad: 24 apr-19 kl 08:19 av Moza »


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Köpte numret främst för att jag tänker lära mig spinna, men förutom det fanns mycket annat intressant, som skötsel av naturbetesmarker och hoppfulla nybörjarbrev!
/Johanna W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser