Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Tomatplantor - lila blad  (läst 1169 gånger)

folke123

  • Inlägg: 3
    • Skåne
Tomatplantor - lila blad
« skrivet: 05 jun-18 kl 17:06 »
Hej!

Har för första gången iår odlat tomater (eller odlat något överhuvudtaget för den delen) Men nu ser jag att vissa av bladen på visa av plantorna har blivit väldigt lila!

Undrar förstås vad det beror på och vad jag kan göra åt det?

Bifogar bild:
https://imgur.com/a/fxodI4j

Tack på förhand!

 

Naturliv

  • Inlägg: 1202
    • Södermanland
SV: Tomatplantor - lila blad
« Svar #1 skrivet: 05 jun-18 kl 17:42 »
När mina tomatplantor tidigare år hade lila blad  fick jag information om att det beror på näringsbrist (fosfor om jag minns rätt). Just på våren kan bristen bero på kylan, då tomaten tydligen inte kan ta upp fosfor när det är för kallt. Den gången löste det sig av sig självt, med varmare väder, jag behövde inte ge mer gödsel än normalt.
Tänk om man kunde vara som de livskraftiga maskrosorna - och växa vidare och må gott trots asfalt och betong


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Precis som flera andra skriver så är det här en tidning som aldrig tycks bli inaktuell. Det senaste numret är precis lika intressant som det som kom för flera år sen. Att varje nummer har ett sorts register på baksidan som ger en snabb överblick av vad tidigare nummer sedan många år tillbaka har handlat om, gör det lätt att hitta precis vad man vill läsa om just nu.

Har man läs-svårigheter kan man dock ha lite invändning mot det lilla typsnittet och den täta texten, speciellt annonserna och baksidorna med extra liten text mot en flerfärgad bakgrundsbild.
/Jennifer

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser