Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Skåne Kurs – Ekologisk fröodling  (läst 553 gånger)

Ecotopia Österlen

  • Inlägg: 5
    • Skåne
    • Ecotopia Österlen
Skåne Kurs – Ekologisk fröodling
« skrivet: 13 feb-18 kl 12:24 »
För att bevara den odlade mångfalden är det viktigt att vi odlare lär oss att odla våra egna grönsaksfröer. När multinationella företag vill ha monopol och EUs regelverk gynnar de stora aktörerna, men inte mångfald och småskalighet behöver vi ta saken i egna händer. Fröerna är grunden till matsäkerhet.

På den här kursen kommer du att få lära dig vad du behöver för att komma igång med din egen fröodling. Från att bevara just din mormors ärtor till att välja ut de lökar som fungerar bäst på din jord. Vi kommer att lära oss att få fram moget frö, att undvika att sorterna korsar sig med varandra, och att förvara dem med god livslängd. Dina hemmaodlade fröer kommer att ha bättre grobarhet än de som vanligen finns att sälja, och du kommer att få överskott som du kan vara generös med till dina vänner!

Mer info:
www.ecotopia.se


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter-  Nya tidningen "goare" att läsa. Innehållet lika intressant som det varit de 14 år vi haft den. Lycka varje gång den kommer i lådan ! :-D
/Magdalena Gustavsson

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser