Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Småland Tankarnas Trädgård och Omställning Växjö; Så ställer vi om i Växjö och Värend!  (läst 531 gånger)

käti

  • Inlägg: 10
Söndagen den 23/4
Vi kan inte fortsätta på den inslagna vägen. Den leder inte bara till miljöförstöring och ett katastrofalt klimat. Den leder också till ökade klasskillnader, hårdare arbetsmarknad, bostadsbrist, socialt utanförskap, fysisk och psykisk ohälsa, och rasism. Det förhållandevis jämlika och solidariska folkhemssverige som till stor del byggdes av de stora folkrörelserna under 1900-talet, har till stor del raserats. Men om folket kunde bygga landet då, kan väl folket bygga om det nu - så det blir både ekologiskt och socialt hållbart.
Vi har haft en rad träffar på omställningstemat, och en studiecirkel. Nu vill vi att samtalet ska ta ett rejält kliv framåt.  Därför ordnar vi tillsammans med Omställning Växjö en heldag om detta dit de som idag på ett eller annat sätt arbetar med omställning bjuds in. Hur ser ritningen till detta nya samhälle ut? Hur bygger vi en framtid där alla har betydelse, kan delta efter sina förutsättningar och leva väl? Med andra ord: Hur skapar vi en både ekologiskt och socialt hållbar ekonomi? Bland annat försöker vi vidareutveckla  och hitta vägen till den idé om Folklandet Värend som studiecirkeln skissat på.
Välkommen!

Kl 10-17 Det fria ordets hus, Kungsgatan 29 C, Växjö


 


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Så mysig, inspirerande och härlig tidning! Sätter igång en känsla av att allt är möjligt. Vill bli självhushållare nu! I framtiden ska vi ha våran gård och Jag längtar så! Livet kan vara bra underbart och det är värt att kämpa för sin dröm så vi kan leva på riktigt. Inte i samhällets ekorrhjul utan ta tillvara på livet till fullo.
/ Linda

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser