Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Uppland Hund sökes  (läst 1738 gånger)

pajen

  • Inlägg: 98
    • Uppland
Uppland Hund sökes
« skrivet: 27 mar-17 kl 00:05 »
Hej

Bor på en gård norr om Uppsala. Sedan januari arbetar jag hemifrån vilket innebär att jag sitter vid datorn ca. fyra timmar om dagen. resten av tiden är fritid. Brukar gå på skogspromenader varje dag på ca. två timmar i snitt. Så varför inte göra det med en kompis.

Har nu bestämt mig för att skaffa hund.  Kommer att i princip kunna vara med hunden hela tiden.

Jag kommer att stängsla in gården, ytan som stängslas in blir ca. 2000 kvm.
Min tanke är att hunden alltid kommer att kunna röra sig fritt på gården, när vädret tillåter.

Senare i år, kommer jag att skaffa ca 8-10 höns, som kommer att befinna sig inom det instängslade området.
Jag åker ner till Sthlm, varannan vecka och träffar mina vuxna barn och min gamla mor. Stannar bara över dagen. Under dessa sammankomster kan vi vara upp till sju personer som mest. Annars är jag mest hemma och  inom lokalområdet.

För ca. tio år sedan var jag särbo med en tjej, hon hade en Schäfer. Hunden bodde hos mig i ca. tre år, eftersom jag kunde ha med mig hunden på mitt dåvarande jobb och hunden fick vara på landet. Matte träffade sin hund på helgerna, när hon kom hem till mig.
Hunden och jag kom mycket bra överens, jag saknade nog hunden mer än vad jag saknade hennes matte, när det tog slut. Detta är  erfarenheten jag har av hundar.


Mina önskemål gällande hund, är att den är snäll. Gärna lite "vaktig", gärna att den också kan springa fritt ibland, när vi går på promenader.  Ingen problem hund.  Efter att fått lära känna hönsen ska kunna vistas fritt med dom och kanske skydda dom mot räven. Att hunden ska klara att vara ensam ca. två timmar någon gång ibland.

Kan mycket väl tänka mig att skaffa en omplaceringshund dock inte gammal, vill ju kunna vara med hunden många år framöver. En tidigare jobbarkompis hade en Amstaff, en otroligt snäll och fin hund. Hans ungar klättrade på den och tog hans leksaker utan några problem, rörande att se. Även bra med andra hundar.

Är lite sugen på en sådan, men lite orolig för vad det är för hundar som säljs på Blocket.

Skulle vara tacksam för råd om den rasen eller om ni kan tipsa om någon annan ras som skulle kunna passa. Eller något annat att tänka på.

Kanske ni har en hund för omplacering eller känner någon som har.

 Tack på förhandtigeremma

  • Inlägg: 19
    • Närke
SV: Hund sökes
« Svar #1 skrivet: 28 mar-17 kl 15:08 »
 Hej!

Vi letar efter en seriös fodervärd som på sikt kommer att älska denna hund lika mycket som vi och ta över ägarskapet.

Tiken är en Sankt Bernard och blir tre år i aug. En mer älskvärd och gosig hund är svårt att hitta. Hon har bott hos oss i 1,5 år. Vi fick ta över henne från en barnfamilj där hon inte hanns med. Vi tog över henne och tanken var att hon på sikt skulle till ett  permanent ställe. Vi har legat lågt med letandet. Krav vi satt upp för att hon ska må bra är;

Att få vara med sin människa så mycket som möjligt. Hon tror hon är liten och vill gärna ligga  halvt i knä vid tv tittandet. Som nu vid datorskrivandet ligger hon alldeles vid mina fötter.
Hon är otrygg och behöver ha sin människa bredvid sig. Vi har två hundar till. När vi åker iväg lämnas tiken med en av de andra och den tredje ligger på en veranda.

Vi lämnar henne ogärna ensam även om vi gjort det och inget har till synes hänt. En tyst hund kan stänga inne sin rädsla.
Hon får två promenader / dag vilket hon älskar. Jag åker till skogen och går på små skogsvägar, traktorspår. Hon lufsar okopplad bredvid. Hon kopplas om det dyker upp någon/något för då rusar hon fram och skäller. Mer träning behövs där. Hon är garanterat en vakthund och talar om när okända människor dyker upp.

Hon ska bo på landet och ha det lugnt med bra rutiner. Hon är en hund som alla älskar när dom träffat henne.

Vi har fått förfrågningar på henne men det har hitentills  inte känts rätt. Vi är väldigt noga med att hon får ett bra hem och får fortsätta utvecklas och bli älskad för den fina hund hon är. Hon ska inte flyttas på mer utan måste få stanna livet ut. Man måste ha tid med henne.

Du får gärna PM a mig för mer info om det låter intressant .
Ludvig Hedenborg

  • Inlägg: 1
SV: Hund sökes
« Svar #2 skrivet: 06 jul-18 kl 12:53 »
Hej!

Läste nyss ditt inlägg om att du söker en hund. Vet inte om detta fortfarande är aktuellt men om det är det så tror jag att min hund som måste omplaceras uppfyller alla dina önskemål. Hör av dig om du fortfarande söker en hund så pratar vi mer!

Med vänliga hälsningar,
Ludvig


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Superinspirerande! Nu är jag prenumerant!
/ Pia T

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser