Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Uppland (Potentiellt) kollektiv utanför Uppsala söker medlemmar!  (läst 1405 gånger)

majsen

 • Inlägg: 1
  • Uppland
Uppland (Potentiellt) kollektiv utanför Uppsala söker medlemmar!
« skrivet: 21 mar-17 kl 12:41 »
Hej! 

Vill du vara vår framtida kollektivkompis på landet?

Vi, det är Lisa och Maja, drömmer om att tillsammans med andra härliga människor (kanske dig ? :D) skapa ett gemensamt hem i ett hus utanför Uppsala. Nu verkar det som att chanserna är goda att vi kommer kunna förverkliga dessa drömmar. Vi har hittat ett hus två mil norr om Uppsala som vi har goda chanser att få hyra från och med slutet av juni. Det som saknas nu är bara människor som tillsammans med oss vill fylla detta hus med  liv!
Lite om oss:
Maja föddes 1996 i Köln. Hon flyttade till hennes mammas hemstad Uppsala för drygt ett år sedan och trivs väldigt bra här. Nu har hon till och med kommit på vad hon vill plugga till och är på första terminen Geografi inom ämneslärarprogrammet. Utöver det går hon en folkhögskolekurs i ekologisk odling som hon kommer ha stor nytta av i hennes framtida liv som deltid-självhushållare :) Hennes projekt inför detta år är att anlägga ett grönsaksland och bygga ett växthus på hennes föräldrars tomt. Andra aktiviteter hon uppskattar är klättring, luffarslöjd och matlagning.
Lisa föddes 1994 i Hamburg. Hon läser just nu Barn-och ungdomsvetenskap B, dansar mycket Lindy Hop, jobbar på förskolan, som volontär på fyrisbiografen och på ett språkcafé. Språk, mellanöstern och resor är hon intresserad av. Hon har inte kommit på än vad hon vill jobba med i framtiden men kan tänka sig att koppla ihop hennes (begränsade) hebreiska och arabiska språkkunskapar och intresset för barn på något sätt.
Båda äter vi vegetariskt och skulle uppskatta vegetarisk matlagning hemma. Vi tycker om friluftsaktiviteter och hemmapyssel, spelkvällar och mys.
Vi söker dig som längtar efter ett lugnt kollektivliv på landet. Kul vore om du är intresserad av att dela delar av vardagen med kollektivet genom till exempel gemensam matlagning. Vi vill skapa en skön hemmaatmosfär där alla känner sig välkommna och trygga. Även om vi två sätter igång kollektivet vill vi inte ha hierarkiska maktförhållanden utan utrymme för öppet samtal där vi fattar beslut och tar ansvar gemensamt.
Det tilltänkta huset renoveras och byggs om just nu. Huset kommer att ha 5 sovrum, kök, matrum, två badrum, stort vardagsrum, två balkonger och två terasser. Hyran kommer troligen ligga kring 2500 kr/månad och person (kanske mindre). Bussfärden till Uppsala tar ca 30 minuter och bushållplatsen ligger 1,5 km ifrån huset. Bussen går inte jätteofta men tillräckligt för att kunna pendla till Uppsala varje dag utan att behöva bil. Björklinge är 8 km ifrån huset och där finns det såväl Hemköp som en fin badstrand.
Om du tycker att det här låter intressant så tveka inte och hör av dig!
Skriv gärna lite om dig själv. Det här blir superkul!

Lisa (radioaktiva.raekor@gmail.com) och Maja (maguson@gmx.de)

Patent Ecodoor

 • Inlägg: 3
  • Ångermanland
SV: (Potentiellt) kollektiv utanför Uppsala söker medlemmar!
« Svar #1 skrivet: 22 mar-17 kl 12:23 »
  Hej!  Oj!  Ja ! Jag blir mycket intresserad...

Återkommer med ett email till er!             

- Patent Ecodoor - 

Jejo91

 • Inlägg: 5
  • Småland
SV: (Potentiellt) kollektiv utanför Uppsala söker medlemmar!
« Svar #2 skrivet: 15 jun-17 kl 11:59 »
Hej Lisa och Maja. Har skickat iväg ett mail till er. Är mycket intresserad! :)

knitting 71

 • Inlägg: 9
  • Dalarna
SV: (Potentiellt) kollektiv utanför Uppsala söker medlemmar!
« Svar #3 skrivet: 16 jun-17 kl 09:21 »
Hej Lisa och Maja,
Skulle ni klara en äldre dam som en del av ert kollektiv?
Jag tror verkligen på generationsboende som en riktigt bra form för kollektiv.
Jag arbetar med stickat, design och kurser.
Älskar att laga mat, alla sorter, är ganska bra på odling och har en önskan att kunna gå ut i morgonrocken och hämta äggen till frukost.
Jag har närt drömmen om att bo kollektivt i många år.
Med vänlig hälsning
Agneta Söderberg


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

448 gäster, 8 användare (1 dolda)
bullen11, Thomas_, skräptanten, Friden fri, andreasmh, Gröfre Slissing, Efwa

* Forum

* Om tidningen Åter- Supernöjd med den nya tidningen! Ska fixa ny betalning nu så vi har täckt upp det kommande året, ser fram emot att bygga upp ett litet bibliotek av tidningarna. :) Och maken är ivrig att få testa på ölbryggandet som finns med i senaste numret.. :P
/Maria Örni

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser