Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Erfarenhet av kupolformat växthus från Vivero?  (läst 2230 gånger)

algblomma

 • Inlägg: 1
  • Dalarna
Erfarenhet av kupolformat växthus från Vivero?
« skrivet: 16 mar-18 kl 10:32 »
Hej!

Jag funderar på att skaffa ett geodetiskt växthus. Är det någon som har köpt, sett, eller hört talas om Viveros växthus?
http://www.vivero.ee/swe/index.html

/Katarina

Själv är bäste dräng

 • Inlägg: 10063
  • Östergötland
SV: Erfarenhet av kupolformat växthus från Vivero?
« Svar #1 skrivet: 16 mar-18 kl 18:16 »
Kul! Har inte sett dem, men tycker det är en fin form. De var otroligt billiga på polykarbonatskivorna " Makrolon 2100mm x 5800mm x 4mm - 55 €/st"

Ett svart får

 • Inlägg: 7973
  • Bohuslän
SV: Erfarenhet av kupolformat växthus från Vivero?
« Svar #2 skrivet: 16 mar-18 kl 18:20 »
Har inte sett denna tillverkare tidigare men har tidigare funderat på att köpa liknande från USA. Nu blev jag lite sugen igen, det är ju ganska vettiga priser här och man slipper frakt från andra sidan världen

magiskaliv

 • Inlägg: 4
  • Halland
SV: Erfarenhet av kupolformat växthus från Vivero?
« Svar #3 skrivet: 08 maj-18 kl 13:14 »
Biodome.se
bygger egna vackra biodome till försäljning i olika storlekar. Vi ska bygga en stor till hösten🤗

 

Chili Lover

 • Inlägg: 1
  • Ångermanland
SV: Erfarenhet av kupolformat växthus från Vivero?
« Svar #4 skrivet: 07 okt-18 kl 17:18 »
Byggde deras största med 6m diameter nu i sommar. Inget större problem med att få ihop det, men byggbeskrivningen och märkningen av delarna lämnade lite att önska. Jag rekommenderar att man har en byggnadsställning, för att minimera fallrisken vid ihopmonteringen.
Nu i första höststormen så släppte dessutom en handfull rutor, eftersom några av de trianglar som satts ihop på fabrik inte har monterats med tillräckligt mycket silikon. Det tar dock inte mycket vind, så det verkar hålla ihop bra.

Har inte inrett ännu, så vi vet inte hur väl det kommer att fungera rent praktiskt.

Kvalitén på arbetet kunde alltså ha varit något bättre, med lite grövre virke och tjockare kanalplast men man får väl vad man betalar för. Tiden får utvisa hur väl detta håller ihop.

Nu verkar det som att Vivero försvunnit från webben, så de har väl konkat.

Har byggt med betongsockel och isolering rakt under sockeln (ca 1,2m). Har dessutom en typ av fattigmans jordvärme, d.v.s. ett 30m slangpaket med dräneringsslang på 1,5m djup, i singel som kommer att användas som värmebatteri. Har förhoppningen att förlänga säsongen ett par veckor på vardera höst och vår, men vi får väl se hur det går.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

289 gäster, 11 användare (2 dolda)
tryme, bergh, Robertnumer, evelinamatilda, Vedklyvaren, ärt, rikardn, LimJans, magtob

* Forum

* Om tidningen Åter- Precis som flera andra skriver så är det här en tidning som aldrig tycks bli inaktuell. Det senaste numret är precis lika intressant som det som kom för flera år sen. Att varje nummer har ett sorts register på baksidan som ger en snabb överblick av vad tidigare nummer sedan många år tillbaka har handlat om, gör det lätt att hitta precis vad man vill läsa om just nu.

Har man läs-svårigheter kan man dock ha lite invändning mot det lilla typsnittet och den täta texten, speciellt annonserna och baksidorna med extra liten text mot en flerfärgad bakgrundsbild.
/Jennifer

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser