Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Skåne Kollektiv vid å - och sjö  (läst 1264 gånger)

enke

  • Inlägg: 0
    • Skåne
Skåne Kollektiv vid å - och sjö
« skrivet: 06 sep-16 kl 20:48 »
Ledig plats i kollektiv

Kom och bo med oss! Två rum blir lediga i kollektivet Gurkburken. Ett litet nu, och ett till årsskiftet. Kollektivet ligger i Sjöholmen mellan Stehag och Höör. Vi delar en hyfsat stor villa med 5-6 sovrum och en hel del gemensamma utrymmen, bland annat en bastu. Vi har dessutom en stor tomt på ca 9000 kvm. Rönne å flyter förbi och vår fina gamla brygga är en underbar plats för bad, meditation och annat häng. Intill ån står Båthuset. Vi har ett stort grönsaksland och dessutom en hel del bärbuskar och fruktträd, några höns lägger ägg här och var i den ganska vildvuxna trädgården. Vi som bor här är också med i en större gemensamhetsodling hos en ekobonde utanför Stehag.

Omgivningarna är vackra så det räcker och förslår med en blandning av jordbruksmark och skog. Fågellivet här i kanten av Ringsjön är alltid spännande, vintertid syns örn och om sommaren kan man få syn på kungsfiskare. Här är alltid nära till en utflykt och kanoten är flitigt använd.

Samtidigt tar det inte mer än 15-20 min med cykel in till Stehags station och därifrån 22 min med tåg in till Lund. Vill man cykla in till Höör så tar det 25-30 min. Och så kan man ju köra bil förstås...

Hyran för rummet som blir ledigt nu är 2075 och för rummet med inflytt vid årsskiftet 2450. Till det kommer el, vatten, internet och sophämtning.

Vi hoppas att du som flyttar in har en långsiktig tanke med att bo här. Vi ser gärna att du är intresserad av att vara med i odlingarna och att du har erfarenhet av att bo i kollektiv eller på landet sedan tidigare, men det är inget krav. Faktorer som ålder, kön, kost, osv är inte avgörande så länge vi känner att du är en människa vi skulle trivas med. En del sysslor, som gräsklippning och att ta hand om blomsterrabatter är obligatoriska eftersom de ingår i vårt avtal med hyresvärden, så du behöver ha tid till detta.

Vi som bor här nu är Johanna, 33, trädgårdsingenjör och kolloledare. En av åns största badare, värmer sig med stickning, yoga och kaffestunder på verandan.

Ola, 36, byggnadsvårdare och naturälskare. Hantverk och dans är en del av vardagen. Pappa till Juno, 5 år, som bor hos oss på halvtid.

Tove, 37, lärare, sätter sig gärna och drejar, ger sig ut i naturen eller slappar i soffan.

Eva, 36, arboriststuderande och odlare av både skog och grönsaker. Mamma till Vidar, 6 år, som bor hos oss på halvitd.


Är du intresserad? Hör av dig till oss så kan vi maila/prata i telefon/träffas!


Tove, 0730615415, titove@hotmail.com

Johanna, 0737091189

Ola, 0739182501
 


Dela detta:

* Inloggade just nu

406 gäster, 8 användare (1 dolda)
Mikael Blomster, leif123, Gurkmeja, lassejohansson22, Frydreik, micka55, Håkan B

* Forum

* Om tidningen Åter- Supernöjd med den nya tidningen! Ska fixa ny betalning nu så vi har täckt upp det kommande året, ser fram emot att bygga upp ett litet bibliotek av tidningarna. :) Och maken är ivrig att få testa på ölbryggandet som finns med i senaste numret.. :P
/Maria Örni

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser