Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Önskar starta litet kollektiv i Gästrikland, Hälsingland eller Uppland  (läst 826 gånger)

Poijens

  • Inlägg: 0
    • Gästrikland
Hej!

Jag skulle himla gärna vilja starta ett litet kollektiv i ett hus i Gästrikland, Hälsingland eller Uppland, på landet/lantligt. Själv är jag inte så duktig på odling/självhushållning men intresserad, och även fast jag nog själv inte vill gå all out så vill jag definitivt att möjligheten ska finnas. Är snart 29 jordsnurr och har arbete på Folkteatern Gävleborg i Gävle, där jag också bor i en lägenhet. Vill helst kunna förlita mig nästintill helt på kollektiva färdmedel och att boendet tillsammans är relativt billigt. Vill göra saker tillsammans men också att det går att dra sig tillbaka när det behövs. Vill inte att vi skambelägger andra eller varandra för miljöval, livsstil, kulturkonsumtion osv. utan att diskussionen istället är öppen, men grundar sig mellan oss i en någorlunda samsyn.
Gillar bl.a. (och kör) bussar, konst, ekonomi, kartor, folköl, nagellack och glitter. Aktivistar bl.a. för feminism, miljö, antirasism och en vänster som formulerar starkare idéer för hur vi hanterar problemet med dom superrika.

Hoppas vi ses!
Maila mig gärna på peteroijens (a) rattbuss.se eller skriv här om du är intresserad

-Livet-

  • Inlägg: 55
    • -
hej :) är oxå intreserad av att bo i kollektiv men har inte hittat nå i trakterna hade oxå i tankarna om att bo vi sidan av på lan'et o odla lite grönsaker å sånt är dock lite rädd fö att ja ska "tappa" lusten låta d rinna ut i san'en, men 1 år ska ja iaf kunna palla o intressera mej av.
För mej är boendet d viktiga och roliga har allti velat bo i större famlij/sammanhang och har i omgångar sökt mej ti kollektiv men aldri hamnat i nå som klassat sej som "Kollektiv" även om d inkluderat att bo me andra under samma tak(inneboende, gruppboende) vet dock inte hu mycke "press" d komme frå dom som driver/ska driva kollektivet, sj hatar ja regler o e övetygad om att fötroende inte e nått man bygger upp och ställer i kontrast me något annat utan något som ba finns där hela tiden. ha precis som dej sträckt ut me ti d 2 kringliggande lanskapen men skulle helst villa bo i gävle fö nuläget.

 

Elin Bard

  • Inlägg: 5
Håller på att köpa liten gård utanför Heby Uppland och tänker att det skulle vara trevligt att göra kollektiv av den. Skulle det vara intressant?


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Har läst tidningen hos en vän tidigare, men nu har jag äntligen kommit mig för att prenumerera själv. Ser fram mot mitt första nummer.
/Marie-Louise

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser