Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Dalarna Lindsbergs Kursgårds kollektiv söker nya inneboende  (läst 1888 gånger)

Rasmus Blomqvist

  • Inlägg: 1
    • Dalarna
Dalarna Lindsbergs Kursgårds kollektiv söker nya inneboende
« skrivet: 12 okt-14 kl 21:10 »
Kursgården Lindsberg letar efter nya kollektivmedlemmar som vill vara med och driva och utveckla kursgårdsverksamheten.

Bakgrund:
För två och ett halvt år sedan tog fyra vänner över driften av den fantastiska byggnaden Lindsberg som har en mycket spännande historia och otrolig potential.

Under dessa år har vi utökats till att bli många fler, och tillsammans har vi arbetat mycket hårt för att rusta upp huset för att åter öppna upp Lindsberg för människor som söker en spännande mötesplats. Verksamheten på Lindsberg vilar på tre ben – miljömässig hållbarhet, kulturella/konstnärliga uttrycksformer och andlighet/mänskligt välmående. Kursgården drivs av en stiftelse vars ledord är Solidaritet, Resursbevarande och Självtillit.

Detta innebär att vi som bor och verkar här strävar efter att inspirera till och testa metoder för att leva så hållbart som möjligt, både miljömässigt, men även socialt, blandat med en andlig och konstnärlig dimension.

Vi strävar hela tiden efter att utvecklas som individer och som grupp, och alla som bor och verkar här är delaktiga i att bygga den kultur som råder i huset.

Idag bor åtta vuxna, två barn och en tonåring i kollektivet. Vi är alla i olika åldrar, kommer från många olika bakgrunder och försörjer oss på lite olika sätt.

Nu letar vi efter utökning till vårt kollektiv och kursgård! Att bo på Lindsberg är väldigt speciellt. Det innebär att leva mitt i händelsernas centrum, där en både bor och verkar på samma plats. Det är ett hus med oändliga möjligheter, närmare 60 rum med alltifrån biograf till verkstad, ett stort restaurangkök, kurslokaler, en magisk och oupptäckt vind, och en fantastisk trädgård med vackra ekologiska odlingar. Här finns otroligt mycket utrymme för att utveckla sin egen verksamhet, sina idéer, sin konst, osv. Det innebär också ett stort ansvar samt kräver mycket engagemang att bo här.

Alla som bor i kollektivet arbetar ideellt med att bygga upp kursgården och Lindsberg som en öppen och inkluderande mötesplats. Vi lägger en stor del av vår tid med att arbeta tillsammans, sitta i möten och planera, diskutera, och att hela tiden utvecklas tillsammans som grupp.

Att bo här innebär alltså att du måste vara intresserad av att ingå i en grupp människor som du både lever nära inpå, och som du även kommer att jobba mot gemensamma mål tillsammans med. Det kräver ett intresse av att förstå andra människor, och vara öppen för olikheter, och även ett intresse för kommunikation. Hit kommer även många utomstående besökare såsom kursdeltagare, eller personer som på olika sätt hjälper till med driften och utvecklingen av Lindsberg.

Huset är 110 år gammalt och 3000 m2 stort och har ett konstant renoverings- och upprustningsbehov. Detta arbete utför vi till störst del själva och tillsammans med vänner och bekanta som hjälper till. Därför ser vi gärna att du är praktiskt lagd, eller intresserad av att kunna lära dig arbeta med olika praktiska projekt i huset och trädgården.

Sist men inte minst är Lindsberg en plats som verkligen lämnar avtryck på dem som bor här och som besöker oss. Här kan man göra allt det där man kanske annars bara pratar om att man vill göra, och det finns väldigt stor utvecklingspotential. Vi som bor här idag tycker såklart att det är världens bästa och häftigaste plats, och vill gärna dela vår tillvaro med någon som är nyfiken och öppen på att vara med oss på den här fantastiska resan!

Intresserad? Om du är intresserad av att flytta hit och arbeta aktivt med driften av kursgården vill vi att du skickar ett brev där du berättar om dig själv, och varför du är intresserad.

I nästa steg vill vi gärna att du kommer ut till oss och umgås under exempelvis en arbetshelg, eller under ett par dagar så att både du och vi i kollektivet får en möjlighet att lära känna varandra.

I nästa steg har vi ett möte där vi diskuterar en eventuell inflytt. Efter det mötet tillämpas ett provboende på tre månader. Detta är för att båda parter ska få testa på hur det är att bo med varandra.

Vi ser fram emot att höra från dig!
Skriv till lindsberg10@gmail.com.

Har du några frågor kan du ringa till huset på 023 430 30, eller till Sandra på 0707 93 66 99.

Vi hörs!

Patent Ecodoor

  • Inlägg: 3
    • Ångermanland
SV: Lindsbergs Kursgårds kollektiv söker nya inneboende
« Svar #1 skrivet: 14 okt-14 kl 14:21 »
Hej !  Det låter väldigt kul , mycket intressant,  jag tror jag ringer upp er på gården,  eller Sandra !  Funkar frågor på mail även !?
Jag kan nog passa in där tror jag !
Vi hörs !!!      med vänlig hälsning:     Charind Ecodoor

Johann#

  • Inlägg: 9
    • -
SV: Lindsbergs Kursgårds kollektiv söker nya inneboende
« Svar #2 skrivet: 10 okt-15 kl 21:51 »
Kursgården Lindsberg letar efter nya kollektivmedlemmar som vill vara med och driva och utveckla kursgårdsverksamheten.

Vi hörs!
Låter strålande, ja. Det gör vi - tittar möjligtvis förbi någon gång i framtiden, i separat ärende /he-mo'r'a bo...
Staden borde bli mer som skogen.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

434 gäster, 6 användare
Nina W, Prillis, Efwa, lassejohansson22, marrapirre, Vispen74

* Forum

* Om tidningen Åter- Den nya tidningen var t.o.m. skön att hålla i.Har även omslagets papper blivit lite annorlunda? Jag skriver lite annorlunda eftersom det är trevlig igenkänning i det som är väsentligt-nyttig läsning.Från min Växjöhorisont så var det trevligt att se Maja Söderberg och Nybrukarna. Lycka till med fortsättningen!
/John Moberg

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser