Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Lamm som inte diar!  (läst 1659 gånger)

Elin_Levi

 • Inlägg: 14
  • Värmland
Lamm som inte diar!
« skrivet: 28 maj-13 kl 22:50 »
Igår fick en av tackorna lamm, den får inte dia och tackan bryr sig inte om den. Har försökt hålla i tackan så lammet fick dia men lammet verkar inte förstå vad den ska göra. Försöker ge det ersättning i flaska men den suger inte! Vad kan jag göra?!

MonaW

 • Inlägg: 978
  • Västmanland
  • Monas sida
SV: Lamm som inte diar!
« Svar #1 skrivet: 29 maj-13 kl 08:43 »
Håll i tackan eller bind upp henne och hjälp lammet att hitta spenarna och lära sig suga. Det är värdefullt om lammet får mat från sin mamma. Man får vara lite envis med att hjälpa lammet men det brukar gå så småningom. Mjölka ur och ge lammet med sond, lamm kan snabbt bli svaga och inte orka suga om de inte får mjölk i början.
Åsenfår, hundar och katter

 

voortrekker

 • Inlägg: 136
  • Västergötland
SV: Lamm som inte diar!
« Svar #2 skrivet: 29 maj-13 kl 12:34 »
Håller med! Jag kämpade i två månader med en jobbig tacka förra året.  Första tiden hade jag henne fastsatt med huvudet i en lammgrind nattetid (givetvis så att hon kunde lägga sig, äta och dricka). Täckte grinden så att hon inte såg vilket lamm som diade. Allt gick bra. På dagarna fick hon vara lös men jag satte fast henne två gånger per dag så att han fick äta. Efterhand som lammet växte kunde jag ha henne lös och bara brottas med henne ett par gånger så att han fick äta i lugn och ro. Sedan lärde han sig att tjuva från alla andra tackor så han klarade sig fint. Tilläggas bör att han VÄGRADE nappflaska hela tiden...

Men, jag har också varit med om att lamm som inte viill suga kan vara svåra att få i gång. Jag brukar sonda och ge dem en ärlig chans men ibland är de för svaga...


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

412 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter- Verkar vara en mycket användbar tidning!
/Marcus

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser