Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Oppvarming av unger utenfor redet  (läst 1184 gånger)

furu

 • Gäst
Oppvarming av unger utenfor redet
« skrivet: 26 dec-06 kl 13:19 »
Jeg fant en unge utenfor redet som var kald og "død". Men han våknet inntil magen min og jeg la den tilbake med de andre.

MEN; hvor lenge skal man varme de? Kun til de begynner å puste selv igjen eller til de er helt varme? Jeg la den hurtig tilbake i hauen fordi mamman var så fortvilet over at jeg hadde tatt den, men skulle jeg varmet den lenger? Den begynte å puste igjen, men var fortsatt veldig kald.

Noen med erfaring som kan hjelpe?

kobbe

 • Inlägg: 1173
  • Småland
  • Ekoplantan
Re:Oppvarming av unger utenfor redet
« Svar #1 skrivet: 26 dec-06 kl 14:02 »
Jag gör precis som du, furu. Jag brukar värma ungarna på min mage tills dom andas och är helt genomvarma. Jag har märkt att mamman annars gärna puttar ut dom igen.

Är det få ungar i boet är det extra viktigt att värma ungen helt så att den kalla ungen inte tar värme från de andra ungarna.
Omvänd från rik, anställd, stressad & frustrerad storstadsbo till fattig, lugn & glad egen företagare, tillika självhushållare i glesbygd med fru, katter, odlingar, får, mjölkgetter, kaniner, bin och höns.
Bloggar sen flera år om självhushållning på www.ekoplantan.se

Edgar

 • Inlägg: 3246
  • -
  • Kennel Hustomten
Re:Oppvarming av unger utenfor redet
« Svar #2 skrivet: 26 dec-06 kl 16:39 »
En trevlig betraktelse finns här http://www.kaninhem.se/Att-vacka.htm


Edgar

Dollar

 • Inlägg: 463
  • Västerbotten
Re:Oppvarming av unger utenfor redet
« Svar #3 skrivet: 06 jan-07 kl 12:44 »
Oj vilket lyckligt slut historian fick. Vilken intressant länk Edgar!

Detta har hänt mina kaninungar en gång oxå. Jag värmde upp ungen på min mage och den blev nästan som vanligt så jag flyttade över den till sina syskon, men sen var den ute ur boet igen och då var den senare död. Antar att det var honan som släpade ur den.... Tråkigt!
Men lyckligtvis har det aldrig hänt mera!

Jag hoppas att det gick bra för dig FURU och att ungen mår bra idag!
25 Tackor av Texel/Dorset, 15 Lantras Getter,Löpankor, 50 tjurar, Jämthund,Border Collie,  Welsh Corgi Cardigan,Luzernstövare, hästar,kaniner, Katter och massa dammråttor...

furu

 • Gäst
Re:Oppvarming av unger utenfor redet
« Svar #4 skrivet: 06 jan-07 kl 14:37 »
Dessverre så var min unge død dagen etter da den igjen befant seg utenfor boet. Jeg vet ikke hvorfor, men denlåså langt vekk at jeg tror ikke  den har kommet seg dit alene. Mistenker at mamman har skyvit den ut  :'(

Linken du la ut Edgar var flott. Skal prøve den metoden neste gang og håper det går bedre. Takk for info!  :-*

Edgar

 • Inlägg: 3246
  • -
  • Kennel Hustomten
Re:Oppvarming av unger utenfor redet
« Svar #5 skrivet: 06 jan-07 kl 15:30 »
Hej!

Jag tror att vissa ungar suger sig fast på mammans spenar, och inte släpper taget när mamman tycker det är nog med mat. När hon går sin väg drar hon ungen med sig, och när den tappar taget, så blir den liggande utanför redet. Mamman lägger inte tillbaks dem.

Man kan använda redlådor, så "skrapas" ungarna av mot kanten, men jag använder inte redlådor. Mina kaniner har aldrig lagt ungarna i dem under den tid jag försökte.

Däremot är ju redlådor nödvändiga om man använder nätbottenburar, men i så fall är ju redlådan det enda stället med halm- eller höströ, och då lägger hon förmodligen ungarna där!

Edgar

 

furu

 • Gäst
Re:Oppvarming av unger utenfor redet
« Svar #6 skrivet: 06 jan-07 kl 18:36 »
Hei igjen

Jeg har kasser (redlådor) hos alle mine hunner. Hun første som la lagde redet utenfor, men hun som skal nedkomme nå, lager redet sitt inne i kassa  :D (Jeg har ikke nettingbunn, men fast bunn i hele buret)

Håper disse babyene da blir tryggere og ikke "ruller ut"


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

264 gäster, 2 användare
Marielind, ärt

* Forum

* Om tidningen Åter- Snubblade över tidningen på biblioteket häromdagen. Blev kvar till stängning och lånade till slut hem sista årgången. Så intressant läsning!
Både jag och min man har saknat en tidning med "mer djup" och mindre gloss. Kul att lära sig mer om intressanta, nödvändiga ämnen.
Även om tidningen är fin...
/Jeanette

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser