Efter en lång dag i går där en otroligt engagerad veterinär pratade med allt och alla för att hitta eventuell diagnos, så följde vi alltså Hammarbergs råd och kunskap...
Geten reste sig dock inte efter smärtstillande heller och hennes allmäntillstånd blev sakta sämre. Ingen feber, åt och drack med god aptit, vommen var igång, inga konstiga hjärt- eller lungljud - men kunde inte resa sig.
Hon fick då lugnt somna in.
Sedan körde jag henne till ett obduktionslaboratorium, så idag ska de obducera och förhoppningsvis hitta nåt svar. Vi har även skickat blod till Uppsala på analys. CAE är fortfarande den starkaste misstanken.
Som jag skrivit innan så har hon avmagrat de senaste två veckorna, trots att jag gett henne extra lusern. Enligt Hammarberg är detta, plus hälta/förlamning på frambenen i samband med god aptit tydliga tecken på CAE.
Så nu funderar man ju på varifrån det kommer, om det är CAE... Ägarna av gården vi har getterna på hjälpte länsstyrelsen och tog hand om en vanvårdad get under några månader i vinter. Denna get gick inte tillsammans med våra getter, då vi just var lite oroliga för CAE, så hon gick med deras får. Enligt Hammarberg är dock smittorisken betydligt värre än literaturen visar. Han säger att det även kan spridas genom våra kläder, om vi går mellan smittade och friska getter. Denna get finns dock inte kvar längre, så där får vi inga svar.
Nåväl, så ligger det till nu... väntar oroligt på resultaten.