Känns ju tryggt att den lilla mängd honung vi slungade förra året var slungad i godkänd lokal! 
Skämt åsido - vi satt här hemma och diskuterade hälsokrav (min fru är utbildad kostekonom). Viktig del i tillståndsgivningen är att man kan identifiera risker och analysera hur man kan påverka dessa. En relevant fråga som då kom upp är vilka risker som egentligen finns i honungsframställningen. Vilka bakterier exempelvis överlever i honung?
Precis! Jag vågar nästan påstå att enda risken i honungsframställning är för hög vattenhalt. Allt annat är bara byråkratiskt mumbojumbo! sen får man ju se till att följa regler som finns oavsett vad man själv anser... Och naturligtvis sköta hygien och annat på bästa tänkbara sätt efter sina möjligheter!
Vad gäller skatteverket blir man bara trött. Ge alla mydiga personer FA-skattsedel så är hela distinktionen mellan hobby och företagande väck, det skulle vara bra för ALLA!!!
Själv har jag drivit ensklid firma i ett år och väntar bara på att skattmasen ska lägga näsan i blöt... :/ För mig är skillnaden mellan hobby och företagande vem ens kunder är. Är det privatpersoner i vänkretsen och en å annan marknad ser jag det som en hobby, men när man börjar sälja till abdra företag (butiker) borde man betrakta verksamheten som företagande. Anser
jag, men vilken skattbyråkrat bryr sej om det...
