Hej, kul med fler korvstoppare!
Vet inte hur juliga mina recept är men dom brukar uppskattas av släkten.
Ostkorv
6-8Kg blandfärs.
2 -600g västerbotten eller liknande rejäl ost.
3-6 Vitlöksklyftor
Grönpeppar. mycket!
Peppar, salt och andra kryddor efter behov.
Osten mals grovt och blandas i smeten. Kombinationen av ost o grönpeppar brukar vara uppskattad.

Lammkorv
1,5 kg ganska fet lammfärs
3 st vitlöksklyftor
½ stekt gul lök
1 msk timjan (drygt)
Svartpeppar och salt efter behag
Mal gärna löken grovt och fräs den lite så den blir mjukare i smaken och lite torrare.
Båda recepten:
Provstek några biffar av smeten och se om smaken är bra. Tänk på att smaken ska vara rejält fyllig och starkare än om det skulle ha varit en biff eller köttbulle.
Blanda smeten noga så inte en av korvarna får alla kryddor. Koka korvarna en kort stund när dom är färdiga så håller dom längre och blir stadigare.
Det finns en del som tycker att korven ser lite otäck ut eftersom den blir grå när den kokats. Om dom är mer rädda för grå korv än för kemikalier så kan man tillsätta lite natriumnitrat som gör att den behåller färgen. (det finns i nästan all köpekorv, ännu en anledning att göra korven själv...)
Vi har gått över från att stoppa med maskin till att använda korvhorn av plåt. Mindre disk, oljud och det går snabbare när man fått in vanan. Dessutom kan man sätta alla som går förbi i arbete, maskinen kan ju bara göra en korv i taget.
Bilder o recept från tidigare stoppningar:
http://berglind.no-ip.org/_pottsork/default.asp?rad=2&KatId=267http://berglind.no-ip.org/_pottsork/default.asp?rad=2&KatId=271http://berglind.no-ip.org/_pottsork/default.asp?rad=2&KatId=213http://berglind.no-ip.org/_pottsork/default.asp?rad=2&KatId=139Lycka till!
