Det är en växt som odlas i indien = den gillar värme. Jag brukar förkultivera plantor i mars-april, sedan då det är varmt ute så planterar jag ut ca 3plantor i en stor svart hink (ca 20-25liter) som jag har en pilkon i för växten att klättra på. Krukan får stå i det inglasade uterummet där är det varmt och gott för växten. Jag brukar ha hemgjord kompostjord i krukan och det växer så det knakar, flera meter långa rankor och låter man bladen växa kan de bli uppåt 20cm i diameter och ganska tjocka och suckulenta. Bladen är dock bäst då de är unga. Jag brukar mest göra spenatpajer och spenatlasagne av det jag skördar, växten är inte så god rå och växtsaften är slemmig. Jag brukar ofta kunna skörda till oktober får växten sakta vänja sig vid kylan håller den sig ganska bra trots de kyliga nätterna. Jag har odlat inomhus i mindre kruka ibland men det blir mera en dekorativ planta och den växer så lite på vintern så någon året runtskörd brukar det inte bli ändå.