Ska flytta ut till min gård nu i vår och jag är sugen på att köpa på mig ett gäng nykläckta kycklingar, för att föda upp dem, slakta dem och sen äta upp dem.
Men vilken sort ska man satsa på? Jag vill inte ha kycklingar som bara blir helt vita i köttet, utan det ska vara lite mörk kött också. Om de växer fort eller långsamt är inte så intressant, bara de blir klara under en sommar. Det bör även vara en sort som går att få tag i någorlunda lätt. Bor norr om Uppsala, någon som kanske kan tipsa om var jag kan köpa in dem? Kan även tänka mig att ha fler än en ras.
Sen vill min sambo ha några höns för värpning. Spelar nog inte så stor roll vad det är för några, behöver inte vara någon jätteavkastning, men måste ju bli lite ägg så en klarar sig.
Kan jag ha säg 5 st fullvuxna värphöns, med en hel drös småkycklingar i samma hönshus och hönsgård, eller bör jag dela upp dem i början, tills de små har växt på sig?