Tipsa på plocksidan i nästa Åter!
Goda nyheter, smarta självhushållarknep och roliga händelser.
Maila petter@alternativ.nu Gärna med bild.
Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Blåbärsvin  (läst 18287 gånger)

Mårten Swärd

  • Gäst
SV: Blåbärsvin
« Svar #40 skrivet: 25 jan-10 kl 18:59 »
Ja.. En fin kokare har jag redan, kolonn.. Givetvis är det bara eget batterivatten jag tillverkar.. :)

Frågan var ju om det blir någon alkoholstyrka av "egenjäsningen" i blåbärsvinet.. Inte för att det spelar någon större roll men det kan ju vara kul att veta.

jan.angmo

  • Inlägg: 1
    • -
SV: Blåbärsvin
« Svar #41 skrivet: 12 jan-18 kl 16:56 »
Vin på svenska blåbär har jag prövat några gånger men aldrig lyckats.
Jäst typ vanlig bakjäst kan användas med fördel. Jäsningen går snabbare, ca två veckor. Temperaturen kan höjas något, ca 19-20 gr.
Var noga med att avbryta processen samt lagra kallare, 5-12 gr.
Låt stå absolut stilla i en månad, varefter du drar om vinet och lämnar bottensatsen kvar.
Proceduren är samma för alla viner.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter



- En kanontidning på alla vis!
/Michael Andreasson

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser