Tipsa på plocksidan i nästa Åter!
Goda nyheter, smarta självhushållarknep och roliga händelser.
Maila petter@alternativ.nu Gärna med bild.
Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Haggis  (läst 1508 gånger)

admin

  • Administratör
  • Inlägg: 631
    • Alternativ.nu
Haggis
« skrivet: 09 nov-03 kl 23:16 »
Datum: 13 september, 2003 ;


Perfekt mat när man vill ta hand om allt på fåret.


Hjärta, lever, magsäck, lungor från får
200g strimlad talj
2 små lökar
2 stk rostat havremjöl
1 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar

Gör rent magsäcken i kallt vatten, därefter i varmt för att sedan blötlägga den i slatat vatten över natten.

Tvätta övriga innälvor och koka dessa i två timmar. Låt luftstrupen hänga utanför grytan. Behåll 0.5l av spadet.

Skär av luftstrupen och tag bort överflödigt brosk. Hacka hjärta och lungor i småbitar samt smula hälften av levern. Förväll och hacka lökarna. Blanda detta och tillsätt havremjöl, talg, salt, peppar och spad.

Fyll magsäcken med röran. Blandningen kommer att svälla, så lämna svällmån.

Koka i tre timmar och gör under tiden små hål i magsäcken för att den inte skall spricka.


/Patrik Arlid  

(Inlägg flyttat från gamla "kokboken" av admin)



 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter



- Fantastiskt inspirerande
/Catarina L

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser