Tipsa på plocksidan i nästa Åter!
Goda nyheter, smarta självhushållarknep och roliga händelser.
Maila petter@alternativ.nu Gärna med bild.
Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Fläskkotletter  (läst 1917 gånger)

admin

  • Administratör
  • Inlägg: 631
    • Alternativ.nu
Fläskkotletter
« skrivet: 09 nov-03 kl 22:57 »
Datum: 24 februari, 2003 ;


Fläskotletter ska antingen tillagas jättesnabbt eller jättelångsamt. De blir lätt torra eftersom de inte har så mycket insprängt fett i köttet. Låt fettet vara kvar, men svålen kan du skära bort.
Den snabba metoden: hetta upp smör/fett ordentligt i stekpannan. Salta och vitpeppra kotletterna rejält på ena sidan precis innan du slänger ner dem i pannan med den sidan neråt. Stek ett par minuter bara, salta och vitpeppra andra sidan och vänd sedan och kör ett par minuter på andra sidan. Om du nu skär ett litet provsnitt så kommer det ut en massa god köttsaft och köttet ska precis ha övergått från att vara rått till att vara tillagat rakt igenom. Steker man mer nu blir de bara torrare och torrare för varje sekund. Detta ger fräscha, saftiga och smakrika kotletter.
Det långsamma sättet ger mörare och mustigare kotletter: Gör som ovan (snåla inte på salt och vitpeppar) och häll sedan på pyttelite vatten i pannan och lägg på ett tätslutande lock. Får de inte plats i stekpannan så packa dem tätt i en järngryta. Kotletterna ska nu småsjuda i 2-3 timmar (kolla i bland så att inte vattnet kokat bort) tills de är så möra att man kan skaka av dem från benen om man skulle vilja det. Red av skyn och späd den med grädde. Ät med kokt potatis, såsen, någon kokt grönsak, sallad och gelé, inlagd tomat eller någon syrad grönsak.
 
Petter  
petter@alternativ.nu

(Inlägg flyttat från gamla "kokboken" av admin) 


Dela detta:

* Inloggade just nu

88 gäster, 4 användare
Krogsmåla, Curriduttan, hsd, carlie

* Forum

* Om tidningen Åter- Tidningen åter har jag läst i några år som prenumerant innan dess läste jag hos vänner. Genom åren har jag utvecklats det har även tidningen och att ledaren skrivs av en så härlig och äkta människa som erkänner att man ibland får ge upp och tänka om. ALLA borde ha tidningen!
/ Maria

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser