Tipsa på plocksidan i nästa Åter!
Goda nyheter, smarta självhushållarknep och roliga händelser.
Maila petter@alternativ.nu Gärna med bild.
Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Rotmos och fläsklägg  (läst 1399 gånger)

admin

  • Administratör
  • Inlägg: 631
    • Alternativ.nu
Rotmos och fläsklägg
« skrivet: 09 nov-03 kl 22:55 »
Datum: 24 februari, 2003 ;


En gammal och god klassiker. Läggen är alltså delen mellan skinkan och foten på grisen. Den rimmas i saltlag precis som skinkan, sidfläsket och tungan, ca 10 dagar.
Koka läggen sedan i en så liten kastrull eller gryta som möjligt med vatten så det knappt täcker. Vattnet behöver inte saltas, men däremot kan det vara gott med ett par lagerblad, några krydd- och vitpepparkorn och en lök i. Efter ett par, tre timmar bör köttet vara så mört att det faller av benen när man skakar lite på dem. Ta då upp köttet och forsätt koka kålrot i bitar i spadet (ta upp kryddor och lök först). Sätt sedan på en kastrull skalad potatis i saltvatten. När både kålrot och potatis är klara häller man av potatisvattnet och mosar potatisen tillsammans med kålroten och fläskspadet.
Serveras med stark söt senap som den nedan.
 

Petter  
petter@alternativ.nu

(Inlägg flyttat från gamla "kokboken" av admin)


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

85 gäster, 3 användare
LauraHa, Adels, t_n

* Forum

* Om tidningen Åter- Har tappat räkning på alla år vi läst denna. En av FÅ vettiga skrifter/guider till ett roligare o uthålligare liv. Aldrig tråkig. En idealisk present till alla som "vill själv" Tack Petter. (Behåll tian :-) )
/Allan o Kajsa

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser