Tipsa på plocksidan i nästa Åter!
Smarta självhushållarknep, goda råd, aktiviteter, böcker, hemsidor eller prylar.
Maila petter@alternativ.nu Max 500 tecken och gärna bild.
Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Rotmos och fläsklägg  (läst 1380 gånger)

admin

  • Administratör
  • Inlägg: 631
    • Alternativ.nu
Rotmos och fläsklägg
« skrivet: 09 nov-03 kl 22:55 »
Datum: 24 februari, 2003 ;


En gammal och god klassiker. Läggen är alltså delen mellan skinkan och foten på grisen. Den rimmas i saltlag precis som skinkan, sidfläsket och tungan, ca 10 dagar.
Koka läggen sedan i en så liten kastrull eller gryta som möjligt med vatten så det knappt täcker. Vattnet behöver inte saltas, men däremot kan det vara gott med ett par lagerblad, några krydd- och vitpepparkorn och en lök i. Efter ett par, tre timmar bör köttet vara så mört att det faller av benen när man skakar lite på dem. Ta då upp köttet och forsätt koka kålrot i bitar i spadet (ta upp kryddor och lök först). Sätt sedan på en kastrull skalad potatis i saltvatten. När både kålrot och potatis är klara häller man av potatisvattnet och mosar potatisen tillsammans med kålroten och fläskspadet.
Serveras med stark söt senap som den nedan.
 

Petter  
petter@alternativ.nu

(Inlägg flyttat från gamla "kokboken" av admin)


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Att jag läst samtliga gamla nummer som fanns att få tag på för utlåning av denna tidning säger väl en hel del om vad jag tycker om den. En del av dem har jag lånat flera gånger. Jag älskar tidningen! Den är idérik, hoppingivande, livsbejakande, inspirerande och informativ och får mig att sjuda av iver och verksamhetslust. Jag kommer att köpa gamla nummer några i taget och nu är det verkligen dags att starta en prenumeration!
/Anneli

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser