Tipsa på plocksidan i nästa Åter!
Smarta självhushållarknep, goda råd, aktiviteter, böcker, hemsidor eller prylar.
Maila petter@alternativ.nu Max 500 tecken och gärna bild.
Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Njursauté  (läst 1292 gånger)

admin

  • Administratör
  • Inlägg: 631
    • Alternativ.nu
Njursauté
« skrivet: 09 nov-03 kl 22:34 »
Datum: 2 september, 2002 ;

För mig hör det hösten till att efter lammslakten ta vara på och äta inälvorna mm. På kvällen efter slakten brukar vi i vår familj alltid äta njure och det finns inget som kan smaka så gott efter en hård dag.
Ta först av den tunna hinnan runt njuren genom att skära ett litet snitt i den. Skär i skivor och ta bort den vita senan i mitten. Bryn skivorna i smör och salta. Om de vätskar sig för mycket kan du hälla av lite som du tillsätter sen i såsen. När de är lite brynta, strö över vetemjöl och vispa i mjölk och grädde (och ev spad) till en sås. Kontrollera sältan och krydda med ganska mycket vitpeppar och ev. lite sherry. Serveras med kokt potatis och lingon eller rödvinbärsgele.
 

Petter  
petter@alternativ.nu

(Inlägg flyttat från gamla "kokboken" av admin)


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

68 gäster, 4 användare
Kapten Rödskägg, olleryd, mattias_33, Noss_enur

* Forum

* Om tidningen Åter



- Som alltid mycket nöjd. Stycket med "Att ta vara på en gris" var kanon på alla sätt! Gillar nybörjarbreven mycket.
/Marie Mårtensson

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser