Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Lammpölsa  (läst 1488 gånger)

admin

  • Administratör
  • Inlägg: 631
    • Alternativ.nu
Lammpölsa
« skrivet: 09 nov-03 kl 22:30 »
Datum: 2 september, 2002 ;


Till middag kan man sedan provsmaka storkoket av pölsa. Hjärtslagen (hjärta+lungor) bör alltså legat i blöt över natten, med ett snitt i hjärtanen. Har du annat småkött kan du använda det också. Skär allt i småbitar och koka i lättsaltat vatten, precis så det täcker, i en stor gryta. Ta upp köttet, låt rinna av och mal det sedan i en köttkvarn. Nu ska det kokas korngryn, det ska vara lika mycket kokt korngryn som malet kött. En dl korngryn blir vid kokning ca 3 dl. Koka grynen i spadet från köttet. När grynen kokt färdigt blandas de med köttet och ganska mycket fräst lök.
Sedan kommer kryddningen: mejram och vitpeppar, kryddpeppar och kryddnejlika, lite ättika och lite sirap. Man vill gärna få en liten sötsurbrytning, ett alternativ är att smaka av med spad från inlagda rödbetor.
Receptet i sig är väl inte så snabbt, men när man väl fryst i påsar eller kokat in pölsan på burk, går det snabbt att värma den och servera med kokt potatis, stekt ägg och inlagda rödbetor.
 

Petter  
petter@alternativ.nu

(Inlägg flyttat från gamla "kokboken" av admin)


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- En kanontidning på alla vis!
/Michael Andreasson

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser