Tipsa på plocksidan i nästa Åter!
Goda nyheter, smarta självhushållarknep och roliga händelser.
Maila petter@alternativ.nu Gärna med bild.
Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Hönan ruvar! Adoptera ägg från maskin?  (läst 207 gånger)

Mariace

  • Inlägg: 6
    • Gotland
Hönan ruvar! Adoptera ägg från maskin?
« skrivet: 20 maj-19 kl 14:28 »
Jag har en Sussexhöna som lagt sig på riktigt idag. Hon har ordnat fram och tillbaka i en vecka men nu verkar hon ha bestämt sig. Om två dagar ska ägg i maskinen kläckas, några av äggen är från den nu ruvande hönan.
Kan jag ge henne äggen? Eller blir det för kort ruvningstid för hönan för att hon ska förstå att ta hand om kycklingarna sedan? Jag har testat att ge henne några träägg som hon genast petar under sig. Detta är mina första kycklingar som kläcks, så jag är helt ny på området och tar tacksamt emot tips och råd!

 

Rike

  • Inlägg: 58
  • Ullish
    • Västergötland
SV: Hönan ruvar! Adoptera ägg från maskin?
« Svar #1 skrivet: 22 maj-19 kl 18:39 »
Tror det är från höna till höna.
Gjorde samma. Två hönor la sig att ruva. Hade ägg som nästan var klara i kläckningsmaskinen. Tre eller fyra dagar kvar. La dem under dem samma dag som äggen pep. De fick 5 var. Då hade de ruvat i ca 3 dagar
Den ena tog hand om de små jätte bra medan den andre hela tiden ville ruva på bebisarna och stoppade dem hela tiden under dig när de ville gå ut. Hon lärde dem inte äta eller dricka så på dag 4 fick de flytta till den andra mamman som tog hand om dem oxå. Båda var 1:a gångs mammor. De var av blandras.
Ullish


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

216 gäster, 11 användare (3 dolda)
Dwrgi, Karlsdotter, Lugnebergagård, javill, Elektra, addebadde, Johanna Felt, antlina

* Forum

* Om tidningen Åter- Att jag läst samtliga gamla nummer som fanns att få tag på för utlåning av denna tidning säger väl en hel del om vad jag tycker om den. En del av dem har jag lånat flera gånger. Jag älskar tidningen! Den är idérik, hoppingivande, livsbejakande, inspirerande och informativ och får mig att sjuda av iver och verksamhetslust. Jag kommer att köpa gamla nummer några i taget och nu är det verkligen dags att starta en prenumeration!
/Anneli

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser