Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Aronia.  (läst 240 gånger)

 • Gäst
Aronia.
« skrivet: 22 apr-19 kl 22:50 »
Jag fick ett parti Aronia kvistar som jag satt som sticklingar. Det ska vara mycket nyttigheter i bären. Verkar populär i staterna.
Någon som har koll på om saften smakar angenämt? Nu lär jag ju inte får bär på länge men om någon vet något så är jag nyfiken att höra.

Ett svart får

 • Inlägg: 7897
  • Bohuslän
SV: Aronia.
« Svar #1 skrivet: 22 apr-19 kl 23:00 »
Dom är väl inte supergoda, inget man går och äter som godis direkt. Men de innehåller som sagt mycket vitaminer och annat bra. Största fördelen med aronia tycker jag dock är att buskarna kan växa var som helst. De flesta bärbuskar vill ha bra, näringsrik jord för trivas men aronia kan växa var som helst.

 

Gurkmeja

 • Gäst
SV: Aronia.
« Svar #2 skrivet: 22 apr-19 kl 23:08 »
Tydligen ska bären plockas när de har blivit lite frostnypna. Om du framöver är intresserad av att testa mer Aronia, kan jag tipsa om Svartaronia, sorten "Autumn Magic". Riktigt vackra buskar, dignar helt fulla av lättplockade bär, dessutom smakar de bra, jämfört mot andra jag smakat.

Svart

 • Inlägg: 461
 • tills jag hittar något mörkare
  • Västergötland
  • Min butik på Etsy.com
SV: Aronia.
« Svar #3 skrivet: 23 apr-19 kl 15:26 »
Den aroniasaft jag druckit har varit lite mer vuxen i smaken, lite som hur svart vinbär är mer vuxet än jordgubb. Inte lika sött kanske man ska säga men det är väl en receptfråga egentligen.
Klart värt det för det är god saft.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Den nya tidningen var t.o.m. skön att hålla i.Har även omslagets papper blivit lite annorlunda? Jag skriver lite annorlunda eftersom det är trevlig igenkänning i det som är väsentligt-nyttig läsning.Från min Växjöhorisont så var det trevligt att se Maja Söderberg och Nybrukarna. Lycka till med fortsättningen!
/John Moberg

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser