Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Separera mjölk  (läst 2223 gånger)

Kirja

  • Inlägg: 4
    • Ångermanland
Separera mjölk
« skrivet: 21 feb-19 kl 18:18 »
Hej. En fråga eftersom våran fjällnära inte ger så mycket mjölk undrar jag om jag kan frysa in mjölken och sen tina den när jag fått i hop tillräckligt mycket och värma till 37 grader och separera den för att göra smör?


Postat med Alternativ.nu´s app

Nordic Vargtand

  • Inlägg: 3645
    • Hälsingland
SV: Separera mjölk
« Svar #1 skrivet: 21 feb-19 kl 18:57 »
Jag tror det, men jag vet inte om smaken påverkas, kan ta litet längre tid att kärna smöret dock.
(köpemjölk och grädde går iaf bra att frysa in, har aldrig provat med färsk mjölk dock, men fryst grädde går att vispa då den tinat.)
Слава Україні! Героям слава!

Förenklar man någonting för mycket så blir det till slut helt obegripligt.

Kirja

  • Inlägg: 4
    • Ångermanland
SV: Separera mjölk
« Svar #2 skrivet: 22 feb-19 kl 11:52 »
Tack för svar,jag får väl helt enkelt prova.


Skickat från min iPhone med Alternativ.nu

skräptanten

  • Jane of all trades
  • Inlägg: 3924
  • Självhushållare på svennebanan-PRAO
    • Småland
SV: Separera mjölk
« Svar #3 skrivet: 22 feb-19 kl 15:57 »
Njaa...när en fryser helmjölk blir grädden lite konstig efteråt, så jag är inte säker på om det går att  varken skumma, separera eller vispa den.
Ett sätt hade varit att skumma mjölken när den stått kallt tills grädden flutit upp, och sedan syra grädden för att den ska hålla längre (har dock inte testat själv).
Mjölk ger starka ben. Ekeby-utgödsling ger starka armar också.

Nordic Vargtand

  • Inlägg: 3645
    • Hälsingland
SV: Separera mjölk
« Svar #4 skrivet: 22 feb-19 kl 16:38 »
Njaa...när en fryser helmjölk blir grädden lite konstig efteråt, så jag är inte säker på om det går att  varken skumma, separera eller vispa den.
Ett sätt hade varit att skumma mjölken när den stått kallt tills grädden flutit upp, och sedan syra grädden för att den ska hålla längre (har dock inte testat själv).

Har det att göra med att den inte är homogeniserad eller något tro?
(frågar därför att jag blev nyfiken på detta nu...)

Слава Україні! Героям слава!

Förenklar man någonting för mycket så blir det till slut helt obegripligt.

skräptanten

  • Jane of all trades
  • Inlägg: 3924
  • Självhushållare på svennebanan-PRAO
    • Småland
SV: Separera mjölk
« Svar #5 skrivet: 23 feb-19 kl 06:24 »
Jag tror inte att "köpegrädde" som varit frusen går att vispa heller, däremot går det bra att ha den i maten eller så.
Mjölk ger starka ben. Ekeby-utgödsling ger starka armar också.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

524 gäster, 2 användare (1 dolda)
Radar

* Forum

* Om tidningen Åter



- För moder jord skull!
/Henrik

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser