Tipsa på plocksidan i nästa Åter!
Goda nyheter, smarta självhushållarknep och roliga händelser.
Maila petter@alternativ.nu Gärna med bild.
Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  översnöat elstängsel  (läst 301 gånger)

lakris

  • Inlägg: 1
    • Södermanland
översnöat elstängsel
« skrivet: 29 jan-19 kl 09:40 »
Mitt elstängsel mot vildsvin har lägsta tråden 20 cm över mark, som det ska vara. Hur fungerar stängslet om den eller alla trådar är översnöade? Jag antar att snö har olika ledningsförmåga när den är torr eller våt. Har du några erfarenheter att dela med dig?

Själv är bäste dräng

  • Inlägg: 9894
    • Östergötland
SV: översnöat elstängsel
« Svar #1 skrivet: 29 jan-19 kl 09:44 »
Där vi har ett starkt aggregat låter vi understa tråden ha ström även i snön, men annars kopplar vi ofta ur den. Inte för att snön leder, utan för att snön tynger ner den mot marken.

torbjorn

  • Inlägg: 11047
    • Medelpad
SV: översnöat elstängsel
« Svar #2 skrivet: 29 jan-19 kl 11:17 »
Helt ren snö (och is) är i praktiken ganska väl isolerande.

Ett värre problem med elstängseldrift på vintern är att djuren inte får någon kontakt med jord pga snön, eller att jordningen till elstängselapparaten blir dålig om man har korta jordspett och tjälen går djupt.

Dessutom är det inte ovanligt att en elstängselapparat som har några år på nacken, börjar bete sig konstigt i kyla pga elektrolytkondensatorer som har torkat ut och åldrats. Det är när det är kallt som det först märks att sådana komponenter börjar ha passerat bästföredatum.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Den nya tidningen var t.o.m. skön att hålla i.Har även omslagets papper blivit lite annorlunda? Jag skriver lite annorlunda eftersom det är trevlig igenkänning i det som är väsentligt-nyttig läsning.Från min Växjöhorisont så var det trevligt att se Maja Söderberg och Nybrukarna. Lycka till med fortsättningen!
/John Moberg

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser