Tipsa på plocksidan i nästa Åter!
Goda nyheter, smarta självhushållarknep och roliga händelser.
Maila petter@alternativ.nu Gärna med bild.
Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Ruvande ankor  (läst 725 gånger)

Hanna H

  • Inlägg: 54
    • Skåne
Ruvande ankor
« skrivet: 17 apr-18 kl 09:47 »
Vi har idag tre ankor och en drake av blandras. De tre värper bra, ett ägg om dagen, och de har nu börjat samla äggen på ett ställe för ruvning.
Vi har precis kläckt fram 7 ankor av 21 ägg (mindre samarbetsvillig kläckare) och väntar nu på att någon av ankorna skall lägga sig på äggen i stallet. Det ligger snart 20 ägg i redet så varför lägger sig inte ankan.
Är det vanligt att de beter dig som icke ruvvilliga höns? och om man skulle byta till mer ruvvilliga ankor, vilken ras skulle man då satsa på?
Vi har ankorna för snigeljakt och konsumtion så de får gärna ge en slaktkropp som duger något till. Kan säga att de är en blandning av peking, Cayuga och gul anka.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Tycker det verkar vara en mycket innehållsrik tidskrift. Användbara tips och råd för den nyfikne och för de som vill utveckla sitt bruk med hand och hjärta. Tack!!
/Märit Newberg

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser