Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Västergötland Torp, hus eller mindre gård  (läst 520 gånger)

Medelålders par

  • Inlägg: 1
    • Västergötland
Västergötland Torp, hus eller mindre gård
« skrivet: 07 feb-18 kl 19:24 »
Sökes boende att hyra för självhushållning. Torp, hus eller mindre gård.
Eventuellt senare köp. Renoveringsbehov inget hinder.
Helst Götene kommun eller grannkommuner pga av jobb.

Johanna Felt

  • Inlägg: 23
    • Västergötland
SV: Torp, hus eller mindre gård
« Svar #1 skrivet: 19 dec-18 kl 22:10 »
Hej, kan detta vara av intresse?
En fastighet på ca 6 000 kvm söker intresserade av självförsörjning till att exploatera den.
Huvudhuset har många möjligheter, den kan till exempel inredas till 3-4 lägenheter (bli upp till ca 300 kvm) och uthuset kan inredas till 3 sovrum, kök-vardagsrum och bad. Målet är självförsörjning, lite i stil som i programmet ”Uppfinnaren”. Ingen ”snickerifabrik” här, nej men en snickeriverkstad kan erbjudas med lika stor snickerikapacitet av maskiner och kunskap. (Jag är en kvinnlig snickarmästare) Det finns också all sorts byggmaterial i överflöd till förfogan.

Det finns redan ca 50 olika sorters bärbuskar; vita, röda, svarta vinbär, vin-hallon, rosa, vita och vanliga hallon, 4 olika amerikanska blåbär, 4 sorters krusbär (små gröna, stora gröna, röda och svartvinbärskrusbär), 2 sorters björnbär, björnbärs-hallon. Vita och svarta vindruvor. Goja-bär, havtorn, fläder, tranbär, 2 sorters kivi, fikon, jordgubbar och rabarber.
 
Ca 25 fruktträd; 6-7 sorters olika äppelträd, 3 sorters päronträd, plommonträd (Opal, Reine Claude, Violetta, små gula och någon mer som jag inte vet namnet på). Mullbärsträd, hasselträ (stora hasselnötter) 3 sorters bigarråträd (gul-röda, svarta, röda) Surkörsbär finns också. Mark till grönsaksodling är det massor av och plats till ett stort växthus. (allt material till ett sådant finns)
 
Trädgården har också massa blomst, vit och gul jasmin, syren, kaprifol och massa annat…
Höns och kat finns, i planen finns get och ankor, kanske gris.

Belägenhet. I norra västra Götaland, nära hav och den norska gränsen. Inga synliga grannar men nära till köpcentra, mm. Åt söder, äng och norra sidan är skog.

Arbetsmöjligheter. Mycket stora då Norskhandeln är kraftigt stor. Kustbelägenheten gör också området till en stor turistort.

I dagsläge producerar fastigheten inget till försäljning så driftkostnaden är ca 5 000 kr/mån. Det kan minimeras eller helt uteslutas. I planen finns bland annat solceller och vindkraft, planen är ju att fastigheten är helt självförsörjande. Fastighetens läge har stora potential och dens framtid är att utveckla efter intresset. 


Dela detta:

* Inloggade just nu

588 gäster, 7 användare (1 dolda)
Gröfre Slissing, busholle, Radar, Själv är bäste dräng, lasseis, Alexn72

* Forum

* Om tidningen Åter- Att jag läst samtliga gamla nummer som fanns att få tag på för utlåning av denna tidning säger väl en hel del om vad jag tycker om den. En del av dem har jag lånat flera gånger. Jag älskar tidningen! Den är idérik, hoppingivande, livsbejakande, inspirerande och informativ och får mig att sjuda av iver och verksamhetslust. Jag kommer att köpa gamla nummer några i taget och nu är det verkligen dags att starta en prenumeration!
/Anneli

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser