Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Västerbotten Grönt gårdscommunity i Mårtensfäboda, 45 min norr om Umeå  (läst 1078 gånger)

smattrandeplåttak

  • Inlägg: 1
    • Medelpad
Västerbotten Grönt gårdscommunity i Mårtensfäboda, 45 min norr om Umeå
« skrivet: 30 mar-16 kl 12:30 »
Har haft en annons ute tidigare & detta är en fortsättning då vi nu har nyheter om vart vi faktiskt är på väg & hur platsen kommer att se ut, det här är en inbjudan till om du vill vara med! Köpt en gård i Mårtensfäboda, 6 mil norr om Umeå. Där har vi nu börjat skapa ett utrymme för communityboende med 2 st lgh i huset på gården. Bor själva i vårat s.k. Tiny House i en skogsglänta. Byter boendekvadrat mot fler upplevelser & annat som vi prioriterar framför inomhusyta. Byter stadsliv mot ett liv ute i naturen (45 min bil umeå)

Många av oss människor i den här tiden som vi lever i idag, har kopplat bort oss själva ifrån fördelarna & skönheten som kan bli upplevt genom en mer kollektiv approach till att leva våra dagliga liv - och vi vill ändra på det. Vi ser idel möjligheter med ett sånt här typ av boende, en win win-situation, så vi har beslutat oss för att köpa & konvertera vår gård till en delad kollektiv levnadsyta.
Var & en har sin helt egna boendedel där du kan bo &leva som du vill. Gott om plats för odling i stor skala, kommer även köpa ett stort växthus som du kan köpa in dig på. Ladugård hönsgård, litet stall, åkermark, ängsmark & skog.En lgh på övervåning, en på nedervåning. 2 ROK ca62kvm. Grundhyra 2500 kr + uppvärmning, el, internet & försäkring som vi delar på (500-800kr mån/lgh). Då ingår tillgång till gården, förvara saker i uthusen etc. Vi är lätta att ha att göra med, allt går att lösa med lite god vilja. Åtagande ingår att vi alla turas om med veden som värmer upp huset & källsortering. Det kommer troligast finnas biodiesel tillgängligt för 8kr/l. Vi har kunskap att hjälpa till med skruvning. Tillgång till garage/snickeri, jordbrukstraktor.

Vi gör detta fullt ut, den här grejen ligger i linje för oss med att leva ett autentiskt kreativt liv i samklang med naturen, och vi är väldigt tacksamma att vi har möjligheten att göra allt detta. Vi har inte räknat ut hur allt ska bli på förhand & vi ser inte så mycket på problemen, utan vi bara kör. Vi ser oss som omhändertagare av den här marken, där vi tar vara på av vad den har att ge, där vi kan leva ett spontant liv, uttrycka kreativitet på olika sätt, bygga trevliga saker som får oss att må bra.

Reser ofta iväg på äventyr under vinterhalvåret. Känner glädje av naturen & allt den har att erbjuda. Djuren är våra vänner & jämlikar, vars liv har ett eget värde. Vi äter alltså inte våra vänner, så djur på gården blir självklart polare! Kristin bygger webbföretag, utövar och lär ut yoga & meditation, ayurvedisk massör och kulturentreprenör.  Studerar plantor. Engagerad i att serva, stödja & lära ut verktyg för att leva ett liv i större frihet, närmre sin inre sanna natur och naturen runtomkring oss. Johannes gillar att skapa, bygga, connecta med djur och natur, närvaro & att känna sig ett med alltet.

Flyttar in på gården 4 april. Öppna för alla typer av dina/era idéer; gårdsbutik, skördefest etc & välkomnar dig varmt till att höra av dig till oss om du/ni är 100% redo att ta steget in i något nytt! Maila till kristinbjorkeback@hotmail.com


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- För moder jord skull!
/Henrik

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser