Tipsa på plocksidan i nästa Åter!
Goda nyheter, smarta självhushållarknep och roliga händelser.
Maila petter@alternativ.nu Gärna med bild.
Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  inkokning, koktid  (läst 584 gånger)

q-i

  • Inlägg: 165
    • Västergötland
inkokning, koktid
« skrivet: 17 aug-14 kl 22:28 »
har precis införskaffat konserveringsglas (de med bygel runt burken, hake i locket och hyfsat tjocka gummipackningar), och undrar lite
över koktid, speciellt på en särskild inkokning.

jag tänker koka in krossade färska tomater och små köttbullar, mest för att experimentera lite. Skall jag gå efter kött-tiden, ca. 2 timmar, eller
ska jag korta ner tiden? angående botulism så kommer givetvis burkens innehåll värmas ordentligt innan det är dags för middag :)

kan man blanda olika saker såhär i inkokningar? typ göra färdiga soppor, kött i sås osv,?

tack på förhand


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter



- Denna tidning snubblade jag över redan 2002 typ, det bästa att lära sig de mästa. Varje person i detta avlånga land borde läsa denna. Butiker borde ta in dessa... älskar denna tidning. Köpte förut mycket böcker i butiken för många år sedan, men dom kom bort, syrakulturen , ost till husbehov och en del andra.
/ Anna-karin A

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser