Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Skillnad på electrolux assistenter  (läst 49468 gånger)

Leif Nilsson

  • Inlägg: 4
    • -
SV: Skillnad på electrolux assistenter
« Svar #180 skrivet: 17 feb-19 kl 11:55 »


Enklast är väl att ohmmäta och kolla att du har lågohmig förbindelse mellan den ena gula och den ena svarta, samt mellan den andra gula och den andra svarta.

Kolla också om du får fram spänning från kretskortet till motorn.

Hej igen.

Jag mätte kondensatorn, och fick oändlig resistans mellan ena ingående och båda utgående, men på den andra ingående fick jag oändligt mot ena men lågomigt motstånd mot den andra, så kondensatorn blev huvudmisstänkt.

Tog bort kondensatorn helt och slog ihop gul med svart + gul med svart och nu går maskinen igen.

Stort tack för hjälpen!

En följdfråga bara; kondensatorns uppgift är enbart radiostörningsskydd? Den har ingen personsäkerhets-funktion? Man blir ju lite orolig när den sitter ihop med godset, att man skapar en potentiell risk med att ta bort kondensatorn, fast det snarare är tvärt om i det här fallet.

Jag antar att den sitter i godset för att skapa någon form av faraday-bur som isolerar radiostörningar.

torbjorn

  • Inlägg: 10826
    • Medelpad
SV: Skillnad på electrolux assistenter
« Svar #181 skrivet: 17 feb-19 kl 14:09 »
Ja, på sätt och vis. Det där störningsskyddet innehåller förmodligen tre kondensatorer - en mellan ledarna, och två som ligger från var sin ledare till jord. Eventuellt finns det också några spolar inbyggda. Läser man den finstilta texten och ev schema på den så brukar det framgå där. Syftet med kondensatorn mellan ledarna är att motorn inte ska kunna sprida ledningsbundna störningar ut på elnätet, och syftet med de andra två är att inte motorstommen ska kunna fungera som "antenn" och sprida störningar direkt ut i luften.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

91 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter-  Nya tidningen "goare" att läsa. Innehållet lika intressant som det varit de 14 år vi haft den. Lycka varje gång den kommer i lådan ! :-D
/Magdalena Gustavsson

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser