Visa kommentarer
Visa alla kommentarer skrivna av användaren. Observera att det endast är kommentarer i album som du har rättigheter att se som listas.
i Våran undulathanes ryggsida - Postad Nov 06, 2012
Älskar turkosa och blå nyanser, har alltid gjort. ;D
i Rooshi - Postad Nov 06, 2012
Ja, han är en Ross.
i Rooshi - Postad Nov 04, 2012
Stora. =) Han är inte färdigvuxen ännu, tippar på att han väger ca 6kg nu (vågen jag brukar använda visar "error" när jag ställer honom på den, den kan max ta 5kg).
i Knatte - Postad Nov 02, 2012
Om man är stilla och inte gör några hastiga rörelser kan han röra sig ca 20 - 30 cm framför ens fötter och om man är stor och läskig och kommer gåendes emot honom så flyttar han på sig om man kommer närmare än ca 1 - 1,5 meter. Han är lätt att valla in i fågelrummet och är sedan bara att öppna dörren till inhägnaden så går han själv in och man kan stänga efter honom. Rätt lätt att fånga in med händerna också.

Skulle inte vilja kalla honom "vild" förutom att man nu här under ruggiga hösten får passa sig och hålla uppsikt när han är ute då jag tror instinkterna om att flytta börjar komma fram och han skulle kunna få för sig att "vandra söderut" (då han är vingklippt) ::)
i Shorty - Postad Okt 23, 2012
Blandras. :) Raser som kan finnas iblandade är - Blåanka, Saschen, Blekingeanka, Peking ... Och något med tofs, t.ex. kejsaranka långt tillbaka.
i WTF ?! ?! ? ! - Postad Okt 22, 2012i Livet är inte rättvist - Postad Okt 17, 2012
Tack. Ja, det är jobbigt när man skriver eller pratar men efter man gjort det så känns det lite bättre sen. Om man bara skulle gå och stänga allt inne och slå ifrån sig antar jag att det väll bara blir värre med tiden. Man kommer inte undan det.

Nu har det snart gått 2 veckor och man har fortfarande svårt att fatta. Han bodde till viss del hos sin pappa och till viss del här hos mamma. Man får som känslan av att han ska vara hos sin pappa liksom hans pappa får känslan av att han ska vara här hos oss.

Något som oroar mig är hur det kommer bli dels på julafton (kommer kännas så konstigt att han inte är med) men mest på våran födelsedag. Vi fyller år samma dag, han föddes på min 3 års dag. Man är van att alltid under alla år ha firat tillsammans. När vi var små var vi nästan alltid tillsammans och har under uppväxten alltid som "haft något extra" med varandra än övriga syskonen ... Eller hur man ska säga på för vis. Det har varit "Daniel och jag". Flera i släkten har sagt att vi nästan varit som tvillingar, fast vi egentligen inte är det. Så plötsligt finns han inte längre.

Ursch, nu rinner tårarna igen.
i Livet är inte rättvist - Postad Okt 15, 2012
Tack allihopa. Över en vecka har gått och det känns så himla overkligt fortfarande... Det känns som han är där ute någonstans och snart kommer han hem. Men så börjar man tänka sig in i hur det egentligen är, han kommer aldrig hem igen. :( Får sådan ångest.

Karsan: Han hade någon form av mjukdels sarkom, en extremt sällsynt och fruktansvärt aggressiv sort av sarkom (den var så ovanlig så läkarna inte ens kunde ge den ett exakt namn). 3 veckor från diagnos till död ... Chock. Han åkte in för något han trodde var ryggskott. Det hade börjat i lungan och sedan spridit sig ut i ryggen. En kota i nacken var så gott som borta, cancern hade "ätit upp den" beskrev läkarna det som. Han hade alltså gått runt med bruten nacke, han har alltid sedan han varit liten visat sig ha hög smärttröskel ... Men detta... Han måste haft så extremt ont, fattar inte hur han stod ut och kunde gå omkring och röra sig som han gjorde (bara 2 månader innan de åkte in var han i Spanien och åkte vattenruschbana, sjukdomen måste en kort tid efter ha satt fart med raketfart). Någon kota till eller två i ryggen var också söndertrasade och på kontraströnken såg de sedan också att ett revben var trasigt (cancer där med). Han började på slutet klaga på att han började få ont i höften så skiten hade väll spridit sig dit också. Hans trombocytnivå låg på 5 när han kom in, han fick blod och trombocyter och hoppet var att efter första cellgiftsbehandlingen så skulle hans kropp börja orka producera egna trombocyter igen så de kunde göra en operation, men det ville sig inte ... Sedan åkte han på en infektion precis när de skulle sätta in nästa cellgiftsbehandling så de avvaktade och på den tiden tror de att skiten hann sprida sig mer (revbenen och höfterna t.ex). 
Han har varit och tagit prover sedan över ett år tillbaka för att han varit så "seg/trött". Men de har sagt att han haft en depression, vilket han ju då trodde med. Men det har ju säkert varit cancern hela tiden, legat där och lurat i kroppen för att en dag "explodera"! Om de upptäckt den i tid (dvs. runt Januari i år) då den bara varit i lungan hade de kunnat opererat bort tumören ... Men hur ska man kunna veta. :( Denna typ av cancer är så lurig med att det visar ingenting på blodprover och man behöver inte märka av den ... Alltså, man behöver inte känna av några symtom alls eller visa något på några prover förrän det är för sent. Och även om de hade upptäckt (hur det nu skulle gått till, det vore väll isf. om han skulle ha åkt på något annat, lunginflammation eller liknande så han fått rönkat lungan och de upptäckt av en slump) så de kunnat operera bort fanns risk för att den redan hunnit skickat ut metastaser runt i kroppen.

Förutom detta så hade han veckan innan (3 dagar innan) de åkte in till akuten med ryggen fått diagnosen epilepsi (som man nu börjar undra om epilepsin hade något med cancern och göra). Inte ens då la läkarna märke till något (han var dödssjuk), fast han sa att han hade ont i ryggen då med. Det var muskelspänningar. Mamma försökte notera att han börjat fått hudförändringar, men det var som de var så inne på epilepsin så att inget annat spelade roll (även om det hade varit så att de kollat upp och upptäckt här hade det varit för sent för länge sedan här med  :'( ). Han hade även den ovanliga ögonsjukdomen keratokonus, hade det inte räckt med den? Hur kan han ha sådan otur att drabbas av ytterligare en så extremt ovanlig sjukdom men som om man jämför med keratokonus är så himla mycket värre. Den dödade honom ... Våran Daniel.

Känns så orättvist. Han kämpade såpass och ville in i det sista. Kvällen innan han dog ringde han mig och pratade som en galning om vad han skulle göra när han kom hem igen, hur han skulle köpa den där nya konsolen han väntat och sett fram emot så länge, om julklappar, ny vinterjacka ... "Jag kommer nog inte hem innan det hunnit blivit snö" sa han till mamma.

Han rökte inte ... Han drack inte ... Han var så noga, på semestern klagade familjemedlemmarna på att han låg med så mycket kläder på medan han klagade tillbaka att han tyckte de var galna som gick och stekte sig i solen som ju kunde vara farligt. ::) På sjukhuset åt han så bra in i det sista fastän han sa att han inte var sugen. Men han tänkte väll och visste att det är viktigt att äta för att få energi och ork ...

Sista ordet han sa var - "Varför, varför, varför, varför ..."
i GM - Postad Okt 11, 2012
Nope, inte ett endaste % av Chabo faktiskt. :) Vikten på henne är ca 2kg.
i Klar med en tavla... - Postad Sep 25, 2012
;)

i Blandis - Postad Sep 19, 2012
Uppåt 5 - 6 olika, bland annat dv kochin/silke/hedemora/"indisk buskhöna" (som jag aldrig hittat något om, var våran första ruvhöna, troligtvis någon blandning)/någon mindre okänd dvärgras - typ svensk dvärg, holländsk dv eller liknande .... Sedan finns även möjligheter till att det kan finnas lite Isbar i henne, ev. araucana, faverolle, ISA brown, Derco .......... Beror på vem som är pappan.

Hon är från min "barndomshönslinje". ::) Jättehoppkok raser.
i Kanin - Bra alternativ till kyckling - Postad Sep 16, 2012
Vad jag vet så kommer det att finnas både New Zealand och Gotlandskaniner + köttraskorsningar på våran höns och smådjursdag i Byle om 2 veckor, ifall att ni skulle ha plats redan nu. ;) Isf. har ni avelsklara djur till våren.
i Kanin - Bra alternativ till kyckling - Postad Sep 16, 2012
Hej, kul att min film om fjäderfäslakten har hjälpt dig. :) Det som var tanken med filmen. :)

Precis som du skriver så bedövar man kaninen först innan avblodning. En vanlig hammare, baksida av yxa eller järnrör är exempel på bra grejor att använda till bedövningen (finns även slaktmasker/bultpistoler). Om du träffar rätt vid bedövningen så ska inte kaninen skrika (rätta mig om jag har fel någon), enda ljud jag upplevt är någon liten "suck" för att därefter falla som en sten på sidan med ryckande bakben, "tomma ögon/ingen blinkreflex". Kaninen är medvetslös. Jag avblodar med kniv, stickkniv ska vara bra dock tycker jag att de knivar jag använt (inte stickkniv utan andra vassa knivar) funkat bra med. Tror inte kaninen bryr sig om vilken sorts kniv den avblodas med direkt, så länge den är medvetslös, den märker ju inget och vaknar aldrig upp igen.

Till bedövningen igen så har jag som sagt, tack och lov aldrig varit med om någon kanin som skrikit när jag bedövat hittills. Tyvärr så har jag ändå fått varit med och uppleva hur det kan bli om man missar vilket jag tycker känns väldigt obehagligt (och ännu mer för stackaren som missat kan jag tänka mig :( ). Det gäller att alltid vara beredd att snabbt kunna slå en gång till om det är så att man känner att det inte blev bra (något som väll är en nackdel med slaktmask som måste laddas om till skillnad mot att klubba) eller ha någon med sig bredvid som snabbt kan hjälpa en om något skulle gå fel (kan ju bli så att om man ska avliva för första gången själv t.ex. och det blir något fel så grips man av någon panik som får en och inte agera som man vill/bör).

Kaniner tycker jag är VÄLDIGT enkla att ta reda på i jämförelse med fjäderfä. :) Häng upp kaninen upp och ned i t.ex. ett par slaktkrokar (glöm inte o tömma blåsan på kaninen innan, detta gör du genom att lägga tryck över blåsan, pressa nedåt *svårt o förklara men väldigt enkelt IRL :P* så kommer urinen) som du trär genom bakbenen. Lägg ett snitt runt varje ben (strax efter där "foten" slutar ungefär) och klipp upp skinnet längst lårens insida ned mot buken (som ett V ). Gör ett snitt strax under svansen med (mot ryggsidan, tänk på att kaninen hänger upp o ned), gör också ett snitt runt frambenen där framtassarna slutar, se till så huvudet är av. Efter detta så skalar du först bara ned skinnet så att lårbenen är flådda och därefter tar du ett stadigt grepp och bara drar rakt ned så kommer hela pälsen att glida av som en tröja. Kaninen är nu flådd (lite päls kvar runt analen o svansen men det brukar jag ta av sen).

Klipp sedan upp ett litet hål i nedre (tänk upp och ned så högsta punkten) delen av buken och fortsätt sedan och klipp ned mot bröstkorgen. Akta tarmarna och det som ligger på insidan (använd din andra hand till att "spänna ut" väggarna så att de hamnar så långt ifrån organen som möjligt och kör inte in hela saxen när du klipper).

Tarmar, magsäck, lever m.m kommer då du hängt kaninen upp o ned att samlas i övre delen av bukhålan och kommer nästan ramla ur kroppen av sig självt som ett enda stort paket när du klippt tillräckligt långt. Plocka ut njurarna o urinblåsa som sitter kvar. En del kaniner kan ha en del fett som går att dra bort också (sitter på ryggsidan).

Ta bort diaphragman (mellangärdet) så att du kommer in till brösthålan och kan plocka ur lungor och hjärta.
Ta av kaninen från krokarna, ta tag om svansen och dra så lossnar skinnet/pälsen från stumpen. Klipp upp runt analöppningen så att den hamnar "löst", ta tag och dra så åker sista lilla stumpen tarm ut.

Ta en sekatör eller bryt av och klipp/skär av bak o framfötter, skölj noga .... Klart. :)

Till raser så är det många som rekommenderar New Zealand och Gotlandskanin. Gotlandskaninerna växer inte lika snabbt men de har väll istället sin fördel att de inte kostar lika mycket att föda upp. Själva har vi korsningar. Våran avelshane köpte vi som NZ men som vi tror har gotlandskanin i sig någonstans också. Honor har vi gotlandskorsning, New Zealand, Rex (min hona) och jag har även en Stora Silver hona på uppväxt jag tänkt använda i avel (skulle vilja hitta en SS hane att para med så att det blir renrasiga med, skulle vara kul). Mamma har även Belgisk Jätte men det låter som hon tänker sluta med dessa. Problem med o få honan parad och om man tänkt ha de till kött så blir de visserligen stora men växer saaaakta! Om vi tar t.ex. våra gotlandskorsningar så kanske man kan jämföra att 2st sådana slaktkroppar = som en belgisk jätte men ... Då har dessa varit betydligt mer fodersnåla samt slaktats runt 5 månaders ålder medan jätten tar betydligt mer tid på sig att växa och muskla till sig.


... Nu blev det långt ... Och jag har säkert glömt någonting.
i Ännu en munter en - Postad Sep 14, 2012
Hehe. :)
i Påväg mot det nya vidder - Postad Sep 09, 2012
Åh herregud. :O Finns det inte risk att de tar sig över lakanet så de hamnar vid förarsätet? :O
i Duva med sele - Postad Sep 09, 2012
Vad söt! ;D
i Tuppe och lilla Knatte Mandarin - Postad Sep 08, 2012
Ja :)
i Inte schysst - Postad Sep 03, 2012
Jodå, jag har några bekanta som jag tror kan hjälpa om det skulle krisa. Bland annat en person jag fått hjälpa slakta och lärt ut till ... Nu kanske det blir hon som får hjälpa tillbaka, heh...

Sedan vet vi inte riktigt till hundra ännu hur många som ska sparas av gässen. De två italienska gässen vi har ska vi spara iaf. men mamma har även snackat om att ev. ha kvar en till hona. Om detta är en hona kan det ju bli så att den har tur och klarar sig. De är väldigt vackra just dessa "halvknölisar", ser ut som vita svanar med sina låååånga smala halsar.   
i Svartvit Faverolle :P - Postad Sep 03, 2012
Jo, många svarta höns kan ha vitt på vingtipparna som kycklingar sedan försvinner det vita när de blivit äldre. Mina dv kochin brukar även kunna få vita fjädrar i början på fötterna, det försvinner också sen när vuxenskruden kommit. =)<br /><br />En annan grej jag lagt märke till hos mina dv kochin förutom grönglansen är att de kycklingar med mycket ljust dun på sig som små får finare fotsulor (gula som de ska ha) medan de som är mer helsvarta får ofta grönaktiga fotsulor. =)

Sedan vet man ju inte riktigt vad som finns bakom hos dina faveroller, det kanske är en svart/vit fläckig med? Men det visar sig som vuxen vad det är. ;D
i Svartvit Faverolle :P - Postad Sep 02, 2012
Den kommer troligtvis bli helsvart som vuxen, mina svarta dv kochin brukar se ut sådär. De med mycket vitt på sig som små brukar få bättre grönglans som vuxna. =)
Aeva Media 1.4c © noisen / smf-media

Dela detta:

* Inloggade just nu

897 gäster, 8 användare (2 dold)
Håkan B, knurrevutt, hofboss, Landet, Lena på Högen, torpjens

* Forum

* Om tidningen Åter- Har nu köpt mina första nummer av Åter och de var över förväntan. Mycket innehållsrika och informativa, och bra blandning. Inspirerande att läsa om andras berättelser och tankar. Även min familj uppskattade tidningen och kommer att läsa fler nummer.:)
/Johanna

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser