Visa kommentarer
Visa alla kommentarer skrivna av användaren. Observera att det endast är kommentarer i album som du har rättigheter att se som listas.
i Kniv? Yxa? - Postad Feb 27, 2014
Jag är inte van att använda vanlig yxa så detta långa bladet känns bättre... man kan liksom inte missa. Ja, nackade två tuppar igår, första gången jag slaktat själv. :)
i Varför blir äggen knottriga så här !? - Postad Jun 16, 2013
Det var inte nån tokig tanke heller faktiskt.
i Varför blir äggen knottriga så här !? - Postad Jun 16, 2013
PS: Jag brukar sätta äggen upp-och-ner i äggkartonger. Då håller sig äggulan mer centrerad. Har ingen betydelse när det bara är matägg men ska man spara för att kläcka så ska äggen stå "på huvudet".
i Varför blir äggen knottriga så här !? - Postad Jun 16, 2013
Finns säkert info under höns/sjukdomar om hur det botas annars. Jag hade troligen för många tuppar då min höna drabbades.
i Varför blir äggen knottriga så här !? - Postad Jun 15, 2013
Vilken av hönorna värper de äggen? Jag har kvar en höna som värpt sådana ägg men nu värper hon släta ägg igen. Jag tror det kan vara nån äggledarinflammation. Det gick över av sig själv.
i Nu kortklippt :) - Postad Jun 13, 2013
Oj tack så mycket! Klippning hos frissan och färgade hemma efteråt, för att dölja alla grå. :D Tycker dock att det blev lite väl mörkt men inget som stör mig. Mycket nöjd med att det äntligen blev av.
i Viltväxande... - Postad Jun 09, 2013
Tack båda! Jag har två till "vanliga" en mörkrosa och en gul. Kommer de korsas med varandra och ge upphov till flera varianter alltså? Spännande!
i 201303022933 1 - Postad Jun 09, 2013
Det stämmer det! :)
i Mose brinnande buske - Postad Jun 03, 2013
Börjar kännas lite obehagligt att ha i trädgården... Igår hade min pojke och grannflickan "lagat mat" på pionknoppar. Och han hittade svamp också och var väldigt nöjd när han sa att vi skulle plocka de och ha i våran mat. Höll förmaningstal att man inte får plocka vad som helst och att de ska fråga först! Nu är tydligen Mose brinnande buske inte farlig att äta men ungarna kanske plockar av den.
i Mose brinnande buske - Postad Jun 02, 2013
Jag plockade de torra frökapslar i höstas och plockade ut fröna men märkte inget av det. Det stod att man skulle vara försiktig med sol om man har varit i kontakt med växten.
i Mose brinnande buske - Postad Jun 02, 2013
Tack Stellan_J det verkar stämma alldeles utmärkt när jag googlar på bilder. Läste lite om att den är giftig vid hudKontakt och självantänder! Gäller det även här i Sverige? Kan inte det starta gräsbränder om det står torrt gräs intill?
i Mose brinnande buske - Postad Jun 01, 2013
Tack för tips men det tror jag inte. De får ju liksom flata blomställning. Med tanke på hur frökapslar satt i höstas så verkar det som blommorna sitter som på t ex riddarsporre fast inte så hög. Bladverket är kanske 50cm högt och blomstjälkar 20cm till. Ska leta om jag tog nån bild i höstas. Tänk att man är så otålig att få veta!  :-[ :)
i Mose brinnande buske - Postad Maj 31, 2013
Jag kan inget om kryddväxter och mitt luktsinne är dåligt men bladen luktar liksom starkt/fränt.Har inte sett blommar men nu finns knoppar som syns på bilden. I höstas fanns frökapslar som liknar stjärnanis.
i DSC 0024 - Postad Maj 10, 2013
Hade denna redan krokiga tår som nykläckt?
i DSC 0024 - Postad Maj 10, 2013
Jag har för mig att jag läst nån gång att en av hönssjukdomarna har krokiga tår som ett vanligt symtom. :-\
i Mystisk mossrivare - Postad Maj 03, 2013
Men varför skulle de riva upp mossa så där? Jag tänkte att det måste vara nått djur som vill åt kryp under mossan. Igelkottar? Nä de låter väl inte? Grävlingar? Jag har ingen aning... Spånar bara. :)
i 201207032063 2 - Postad Apr 10, 2013
Jerker förutom andra hus/byggnader på gården så ligger det mitt ute i ingenstans. :D
i Konstgjord höna - Postad Apr 10, 2013
Det undrar jag med. Är det verkligen hönsägg? De ser väldig toppiga ut.
i 201303022933 1 - Postad Apr 05, 2013
Nej inte rasen. Men "färgen" silver är könsbundet så om man parar en silverhöna med en guldtupp så blir alla hönkycklingar guld och alla tuppkycklingar silver. :)
i 201303022933 1 - Postad Apr 05, 2013
Jajjamensan! :D Jag är så glad att jag fick tillbaka henne, hon är så fin. I sommar ska hon få gå med en egen make och ge mig lite könsvisande kycklingar. :)
Aeva Media 1.4c © noisen / smf-media

Dela detta:

* Inloggade just nu

206 gäster, 1 användare
sakletaren

* Forum

* Om tidningen Åter- Snubblade över tidningen på biblioteket häromdagen. Blev kvar till stängning och lånade till slut hem sista årgången. Så intressant läsning!
Både jag och min man har saknat en tidning med "mer djup" och mindre gloss. Kul att lära sig mer om intressanta, nödvändiga ämnen.
Även om tidningen är fin...
/Jeanette

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser