Visa kommentarer
Visa alla kommentarer skrivna av användaren. Observera att det endast är kommentarer i album som du har rättigheter att se som listas.
i Vakttupp. - Postad Maj 01, 2013
Inge plymouth rock i. =)Det randiga har han ärvt från gökfärgad Chabo. =) Kallar dessa för "Sebara", smeknamnet har de fått från grundraserna till korsningen. Engelsk Araucana och Sebright. :)
i Linkoso - Postad Mar 10, 2013
Köpte mina på kicks i forumgallerian i Uppsala. :)
i Linkoso - Postad Mar 10, 2013
Fransarna går att dra av på överdelen och underdelen tvätta av (handmålat). ;)
i Rooshi, Jag och Fatball! :D - Postad Feb 17, 2013
155cm =)
i Urbenad hel kanin. :) - Postad Jan 30, 2013
Hum, 20 - 25 minuter ungefär, haha. :P
i Urbenad hel kanin. :) - Postad Jan 29, 2013
Ja! Gick inte på 5 minuter som för kocken jag försökte härma efter, haha! Men man övar väll upp sig. =)
i Kaninrullader - Postad Jan 29, 2013
Bacon, paprika, gula kantareller, kaninlår och kaninvinge, kryddor och lite olja. :) Bacon lindat runt. Förstekta i en blandning av lite olivolja, vatten och rödvin för att sedan få stå i ugnen på 200 grader i lite över 1 timme. Sås på skyn med kantareller i. :)
i Fetaost - Postad Jan 27, 2013
Mamma min som gjort denna. =) Det är på komjölk (fjällko).
i Kaningryta - Postad Jan 27, 2013
Var meningen att jag skulle följa ett recept men det sket sig från marinaden redan, så resten blev improvisation. Men jäkligt gott blev det, påminde om Coq au vin. :D

Marinad:

1 mugg rött vin (kollade inte ens vad det var för sort, hällde bara i, haha)
1 liten klutt senap
1 lagerblad
1 skvätt olivolja (några matskedar)
Sedan strödde jag på lite timjan och blandade i (1,5 - 2 matskedar ca).

Stycka kaninen och låt ligga och dra åt sig (min låg i ca 20 timmar, var färsk, nyslaktad kanin, ca 5 månader gammalt djur) i marinaden i kyl.

Tillagning:


Hacka 3 stora gula lökar och ett par hundra gram färska champinjoner. Fräs lök och champinjoner, lägg undan på tallrik.

Häll i marinad med kanindelar i grytan och låt puttra/brynas tills lite mer än hälften av marinaden dunstat och bitarna börjar få lite färg på ytan. Sedan tillsatte jag 1liter vatten, 1 msk tomatpure, 2 kycklingbuljongtärningar, saltade och pepprade, la i ett lagerblad, på med locket och lät koka i ca 20 - 30 minuter.

Sänk värmen ett eller två snäpp och i med svamp och lök och låt koka ihop med köttet i ca 10 - 15 minuter. Tillsätt mer vatten + grädde, salta, peppra efter behov (använde även örtsalt). Pressa i 2 vitlöksklyftor. Låt puttra i ca 10 minuter till. :) Köttet ska släppa utan problem från benen, ska ej tråda sig. :)

Servera med ris. :)


i "Hum, vad ska det här vara bra för?" - Postad Jan 23, 2013
6,5kg

Tuppen ca 8kg och den minsta hönan 5,6kg.
i Två av mina minsta damer! - Postad Jan 08, 2013
Är det en gul dv wyandotte i bakgrunden eller vad är det för något? =) Fin iaf.
i :) - Postad Jan 08, 2013
Hehe, påminner om ugglor. =)
i En av mina broilerhönor. - Postad Jan 05, 2013
Köpte mina som kycklingar av en som fått de i inflyttningspresent av en kompis som i sin tur hade köpt dem från ett stort kläckeri som dagsgamla.
i Mamma o Rooshi - Postad Dec 27, 2012
Han är en broiler. :) Bara det att han här 6,5 - 7 månader gammal och alltså fått växa betydligt längre (och är inte färdigvuxen ännu) än vad broilerkycklingen i butiken fått som slaktas när de är ca 5 veckor gamla bara. Räknar med att han kommer väga runt 10 - 12kg som fullvuxen. 

Gott nytt år!
i Gås - Postad Dec 24, 2012
Ankor tycker jag går ganska bra att torrplocka. Däremot inte gässen. Iaf. jag drar otroligt lätt sönder huden om jag inte skållar, det är som fjädrarna sitter fast i allt fett så det slits med upp även fast man försöker ta det så försiktigt (på bröstsidan). Så blir man helt nedflottad om fingrarna och allt blir skit, haha. :P
i Mä ... - Postad Nov 24, 2012
Tack tack. Det är min naturliga hårfärg ... Nästan. :) Sitter kvar lite urblekt färg som gör det lite rödbruntonat.
i Dyngsur Knatte - Postad Nov 10, 2012
Håller inte jag med om. :) Han är ingen gosefågel som kommer fram till en och låter en plocka upp honom som man lätt kan få t.ex. höns till att göra men han är inte rädd för en. Lätt att fånga in, idag åt han ur min hand också (något han inte gjort tidigare).
i Dyngsur Knatte - Postad Nov 09, 2012
Han går lös, är vingklippt så han kan inte flyga bort.
i Ungtupp - Araucana - Postad Nov 08, 2012
Måste få säga med att jag känner mig så stolt över denna lilla grabb. ;D Känns som aveln med att få fram denna pärlgrå linje går framåt, från att ha varit helt huller om buller när man startade till att fåglarna som kläcks faktiskt börjar se mer och mer ut som en araucana ska göra. ;D

Jättekul tycker jag!
i Ungtupp - Araucana - Postad Nov 07, 2012
Kan hålla med om att de kan ha en ganska tuff attityd, särskilt hönorna kan vara bitchiga mot andra individer. Men fina är dem. :) Och fina ägg lägger dem också! ;D
Aeva Media 1.4c © noisen / smf-media

Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter



- Kvartalets höjdpunkt för mig, när det nye Åter kommer!
/Ann-Louise L

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser