Alternativ.nu

Övriga ämnen => Energi => Fordonsdrift => Ämnet startat av: Ekub skrivet 17 dec-08 kl 10:11

Titel: Honda Clarity
Skrivet av: Ekub skrivet 17 dec-08 kl 10:11
Jag erkänner villigt, kan ingenting om bilar...men rent spontant, låter inte den här, http://automobiles.honda.com/fcx-clarity/ ,som en helt ok bil? Finns kanske fler av den sorten!? Kikade lite på Top Gear där dem testade denna, finns tydligen bara i Californien än så länge...
Titel: SV: Honda Clarity
Skrivet av: fishyerik skrivet 25 dec-08 kl 13:48
Lite sent svar men kanske bättre än inget.

Vätgas-batterihybrid kan man verkligen diskutera, det är ett seriöst försök att göra en mer miljövänlig bil, men hur bra de lyckats är frågan. Först och främst kräver den möjlighet att tanka vätgas, med relativt korta intervall, vilket kan vara knepigt att hitta tankstationer för. Vätgas är riktigt otrevlig om man skulle få läckage, jag lekte en del med explosiva/brandfarliga ämnen när jag var "liten", och vätgas är i en helt annan liga än andra energibärare för fordonsdrift på den punkten.

Vätgas går dock att producera ur el från förnyelsebara källor, el är relativt enkelt att transportera billigt och miljövänligt, så det är inte omöjligt att det blir en av framtidens energibärare för fordon, dock vet jag inte om batterihybriddrift är någon direkt miljövinst i jämförelse med ren bränslecellsdrift med dagens batterier.