Alternativ.nu

Djur => Kaniner => Ämnet startat av: admin skrivet 15 sep-03 kl 02:19

Titel: Kaninproduktion.
Skrivet av: admin skrivet 15 sep-03 kl 02:19
Datum: 6 juli, 2003 ;
 

Hej alla!Jag ligger i startgroparna (tankestadiet) för att starta en mindre kaninuppfödning med inriktning köttproduktion. Vill gärna ha kontakt med Er som redan har en liten köttkaninproduktion till husbehov och mindre försäljning. Vad bör man tänka på? Vilka fällor finns det? Slakten och styckning, göra själv eller sälja till slakteri? Jag har massor av frågor! Bor i Västmanland.

anjou@telia.com
Titel: Re:Kaninproduktion.
Skrivet av: admin skrivet 15 sep-03 kl 02:19
Datum: 12 juli, 2003  

    Hej, nu ska vi se ifall detta funkar :-)Jo, angående köttkaniner till husbehov så kanske jag kan svara på lite frågor.
Email: gruffen@swipnet.se
Titel: Re:Kaninproduktion.
Skrivet av: jadler skrivet 11 okt-03 kl 22:01
Jag har gotlandskaniner sedan 1,5 år ungefär, den gamla svenska lantrasen. De är lätta att sköta och föda upp. Det är inte svårt att slakta och stycka själv, och föder du upp för husbehov är det noga att rekommendera. Skall du sälja kött måste du nog ha en bra lokal för slakt som du får besiktigad och godkänd av veterinär, annars får du inte sälja kött.

Det finns mycket information på Föreningen Gotlandskaninens hemsida, både om gotlandskaniner och kaninuppfödning generellt. http://surf.to/gotlandskaninen
Titel: Skrivet av: admin
Skrivet av: Kicki skrivet 28 dec-03 kl 20:33
Jag har fött upp kaniner för uthyrning och köttproduktion i 7 år.
Jag har en liten besättning på 7 honor och 3 hanar. Både New Zeeland, gotlandskanin och blandraser. Jag håller honorna i flock på golv, med tillgång till utegård liknande en hönsgård. Detta att fungera bra i en flock ställer höga krav på djurens temperament (speciellt på våren då de har ungar) jämfört med att sitta ensam i en bur, men de som klarar det är mentalt toppenbra och diar t.om. varandras ungar. Vill du läsa mer om mina kaniner är du välkommen till min hemsida  http://hos.sandnet.se/stackmurs

Innan du börjar föda upp kaniner rekommenderar jag dig att ta kontakt med Vreta kaningård (utanför Enköping) och gå på deras två helgkurser i kaninuppfödning och slakt. Man lär sig massor och blir dessutom godkänd som uppfödare resp. kaninslaktare.
Kan man sedan fixa ett av hälsovårdsmyndigheten godkänt utrymme för slakthanteringen får man även efter genomgången kurs med godkänt betyg sälja köttet officiellt.