Alternativ.nu

Hantverk => Textil => Ämnet startat av: lisam skrivet 20 nov-20 kl 05:39

Titel: Handhållen symaskin?!
Skrivet av: lisam skrivet 20 nov-20 kl 05:39
Detta är något jag inte sett förut. Och jag tänkte direkt på er här som säkert gillar sy egna kläder och kanske vissa utan eluttag hemma dock drivs det på batteri.

Hur coolt var inte detta? Symaskiner för mig brukar ofta strula och är så otympliga. Kanske blir resultatet väl simpelt? Någon som testat? Kikade på youtube, verkade legit.

https://www.wish.com/search/Portable%20Travel%20Handheld%20Sewing%20Machine%20Sewket%20InnovaGoods/product/5fa7413a44d96c355eb4aed1?share=web (https://www.wish.com/search/Portable%20Travel%20Handheld%20Sewing%20Machine%20Sewket%20InnovaGoods/product/5fa7413a44d96c355eb4aed1?share=web)
Titel: SV: Handhållen symaskin?!
Skrivet av: torbjorn skrivet 20 nov-20 kl 07:45
Wish-sidan går inte att nå utan inloggning.

Handhållna, batteridrivna symaskiner är praktiskt taget utan undantag bara skräp. De har sett ungefär likadana ut de senaste 50 åren eller så, förr såldes de på marknader eller skickades med på köpet av bokklubbar och liknande, nu säljs de på nätet.
Man spar som regel både tid och förargelse på att sy för hand istället för att använda en sådan.

Om man vill ha symaskin men inte har tillgång till el från nätet, så är det enklaste att skaffa en gammal trampmaskin.  Har man en offgrid-lösning med bara klenspänning till hands, så är det ofta inget större problem att byta till en motor för t ex 12 V i en äldre elsymaskin.  Fartreglage kan man ta från en kasserad laddbar skruvdragare.
Titel: SV: Handhållen symaskin?!
Skrivet av: Själv är bäste dräng skrivet 20 nov-20 kl 09:34
Som Torbjörn skriver, det är inga kvalitetsmaskiner.

Jag har testat en för 20 år sedan, en liten vit plastleksak, och den fungerade faktiskt rätt bra. Jag skulle sy där inte vanliga maskinen gick att använda för att den var för stor. Så till specialsömnad, men livslängden är begränsad.

En enkel Singer eller annat känt märke, och bra tråd så får man strulfritt för en tusing. Och saknar man el så är en symaskin inte så krävande, det går med en rätt klen inverter och ett bilbatteri.
Titel: SV: Handhållen symaskin?!
Skrivet av: Svart skrivet 20 nov-20 kl 13:18
Jag har inte varit nöjd med det jag köpt från wish (klädesplagg). En svag likhet med bilderna med lite god vilja, kvalitén ruskigt usel. Nu är det väl ett stort antal säljare där och säkert varierande kvalitet men för min del var det som det brukar. Verkar det för billigt så är det för billigt.

Jag köpte min symaskin begagnad av en handlare som hade tittat genom den och det har jag inte ångrat, det kanske är ett sätt?