Alternativ.nu

Annonser => Bostad finnes => Ämnet startat av: Molly Malinka skrivet 18 sep-19 kl 16:10

Titel: Fint året-runt-boende på landet för självhushåll
Skrivet av: Molly Malinka skrivet 18 sep-19 kl 16:10
"Kvisten" säljes

Nu säljer vi mammas fina lilla gård på 17.000 kvm, uppdelat på en 4-rumsvilla, täckodlingssängar, lite av ängs-, hag-, betes- och skogsmark samt många byggnader för de kreativa och händiga. Ligger i byn Långserum med 5 hushåll, gamla bodar med riksintresse, nära till två sjöar och fina utsiktsberg med blåbärsskogar.  Östgötaleden korsar byn och två skogar. Kvisten ligger avsides i byn, men ändå på bekvämt avstånd till grannar.

Perfekt för självhushållare, finns två fungerande jordkällare, odlingarna har fasta bäddar och odlats ekologiskt med täckning under många år, finns även en vacker Alveol-odling. Det finns många utrymmen i de övriga byggnaderna att utveckla verksamhet, t ex snickeri, matförädling, smådjursuppfödning, café, utställning; ladugård med höskulle, en stor traktorlada, ett hönshus, ett vedmagasin med sädesloft, samt fyra äldre charmiga bodar, finns även en husvagn där volontärer eller vänner kan bo. Boningshuset utgörs hälften av ett äldre torp och hälften av en modern utbyggnad med vackra ljusa rum. Huset kan värmas upp med både el och vedpanna, finns även en fin vedspis i köket och bra kakelugn i vardagsrummet. Huset har vackra målningar av mamma som var bildkonstnär.

Då Långserum har kulturminnesintresse har det tidigare funnits en turistverksamhet i byn, med smådjur, workshops och aktiviteter för både vuxna och skolbarn.
Här finns potential även för ekoturism, utomhuspedagogik och en permakulturdesignad gård.

Möbler och verktyg och annat lösöre kan gå med i köpet om köparen önskar.

Titta gärna på annonsen och hör av er till mig om ni vill veta detaljer om gården, eller till mäklaren om budgivning och visning. https://www.maklarhuset.se/bostad/sverige/ostergotland/atvidaberg/langserum-kvisten/394670 (https://www.maklarhuset.se/bostad/sverige/ostergotland/atvidaberg/langserum-kvisten/394670)