Alternativ.nu

Övriga ämnen => Redskap, verktyg och maskiner => Ämnet startat av: serabella skrivet 21 jul-19 kl 17:58

Titel: Vart hittar man en rejäl korphacka?
Skrivet av: serabella skrivet 21 jul-19 kl 17:58
Har nu haft sönder 2 stycken Jula-"korpar" under loppet av ca 1 vecka. Riktiga Buttericks-grejer... Tillverkad i gjutjärn och går sönder om man applicerar någon som helst kraft bakom slagen. Lätta är dom också (max 2 kg) så går inte att få någon riktig kraft med dom. Såg att Fiskars också hade 1 korp men dom är också små/lätta med kolfiber handtag. Nej minsann, nu har jag fått nog av dessa leksaker. Finns det några tillverkare som tillverkar riktiga korpar nu för tiden? Med det menar jag 8-10 kg pjäser med rejäla trähandtag. Såg på avslutade Tradera auktioner att det hade sålts en på 9 kg för en dryg månad sen men det hjälper ju inte mig nu. Någon som har en gammal som vill sälja? Tips på var man kan köpa?
Titel: SV: Vart hittar man en rejäl korphacka?
Skrivet av: TL skrivet 21 jul-19 kl 22:07
jag har ett par st om det kan va intressant spett finnes med

mvh Thomas
Titel: SV: Vart hittar man en rejäl korphacka?
Skrivet av: malarmaster skrivet 21 jul-19 kl 22:42
auktioner och loppisar,dvs de som köper in dödsbon o tömmer allt. Sprang på ett gäng korpar i Moheda. Söndagsloppis som har det mesta. Dock lite långt att köra men det finns ofta liknande ställen i hela Sverige.
Titel: SV: Vart hittar man en rejäl korphacka?
Skrivet av: Skogsvilde skrivet 21 jul-19 kl 22:50
Hittade här.

https://www.flobyoverskottslager.se/collections/verktyg-redskap-tillbehor/products/korp-amerikansk-modell-anvand-i-gott-skick?variant=19417375899745 (https://www.flobyoverskottslager.se/collections/verktyg-redskap-tillbehor/products/korp-amerikansk-modell-anvand-i-gott-skick?variant=19417375899745)
Titel: SV: Vart hittar man en rejäl korphacka?
Skrivet av: torbjorn skrivet 21 jul-19 kl 23:12
De brukar dyka upp - i synnerhet när man inte behöver dem - om man bara håller ögonen öppna. För ett par år sedan kunde jag ta reda på två rejäla korpar av vägförvaltningens modell, när jag hjälpte en granne att städa ur ett uthus som skulle rivas.
Titel: SV: Vart hittar man en rejäl korphacka?
Skrivet av: serabella skrivet 22 jul-19 kl 10:55
Tack så mycket för alla svar! Får hålla utkik på diverse loppisar och så.

@TL hur är dom i storleken/vikten?