Alternativ.nu

Annonser => Djur finnes => Övriga djur finnes => Ämnet startat av: tarha1 skrivet 22 apr-18 kl 22:29

Titel: Mastiff, gårdshund, familjehund
Skrivet av: tarha1 skrivet 22 apr-18 kl 22:29
Mastin Español de trabajo - det här är en gammal spansk ras, Inofficiell, registreras inte. (denna hund är ursprung till nuvarande officiella Mastin Español) Finns några video på youtube, kopiera namnet och klistra in: Falsos mastines de trabajo. (MASTÍN OFICIAL ESPAÑOL) samt MASTÍN ESPAÑOL VS M.E.O som visar skillnaden. Det finns också en förening i Spanien som försöker bevara denna ursprungliga ras.

Vi fastnade för rasen, mastin español de trabajo redan 2011 nere i Spanien och köpte vår första tik 2014. Det är den gråa tiken som är först på bilderna. Pappa till valparna är den mörka. 2 bilder på valparna, som är 7 st, 6 hanar och 1 tik. De 2 sista bilderna är på mamman med 2 av hennes valpar (vita m brunt) från 2016. Det finns bara den kullen tidigare i Sverige.
Det är en underbar go, snäll hund, älskar att vara med familjen, vill umgås med barn. Umgås med andra hundar och djur.
Vänlig, intelligent, rolig, mysig hund, som vill vara med på fredagsmys med familjen så stort hjärta och stor soffa krävs.
Vi har våra som familjehundar, så även dom andra valpköparna från förra kullen. Några har lite djur på gården, andra har sin som sällskapshund.
Valparna är leveransklara i början av maj, innan leverans veterinärbesiktigade, chippade, parvovaccinerade, avmaskade x flera.
Litet valppaket med foder, leksak följer med.
Du får råd och hjälp när du så behöver. Vi har kontakt med valpköparna om så önskas.
Vi vill gärna har en första kontakt med dig per telefon, 0706059032 så att du kan få svar på dina frågor, och vi på våra. Så varmt välkommen att höra av dig.Titel: SV: Mastiff, gårdshund, familjehund
Skrivet av: torpjens skrivet 23 apr-18 kl 00:13
Boskapsvaktare som inte passar för förstagångsägare eller som sällskapshund? https://sv.wikipedia.org/wiki/Mastin_espa%C3%B1ol
Titel: SV: Mastiff, gårdshund, familjehund
Skrivet av: tarha1 skrivet 29 apr-18 kl 14:45
 
Boskapsvaktare som inte passar för förstagångsägare eller som sällskapshund? https://sv.wikipedia.org/wiki/Mastin_espa%C3%B1ol

Allt går, bara man får chansen..., det här är en godmodig snäll hund, men som alla hundar så kräver den att man har tid, möjlighet, plats att ha en hund först och främst. Sen finns hundägare som varit det i många herrans år som inte passar alls till att ha hund. Sen finns förstagångsägare som uppnår oanade höjder med sin hund redan första gången, vet flera som fått hundar till bl a tjänstehund inom flygvapnet, högt meriterade på bruksprov etc genom att de har varit lyhörda och tagit till sig råd och hjälp.
Mastiffen har en egen vilja men inte så att den är "omöjlig att ha"!
Vi har fortsatt kontakt med valparna från första kullen, 2 bor i lägenhet, 2 bor i villa, 3 bor på landet.
Det är inte alltid heller att en hund på landet har det bäst, i stan/villa så har tar du promenader med din hund på ett annat sätt än du gör på en gård på landet där du släpper ut hunden och den får hänga med dig.
Det här är saker vi diskuterar med valpköparna redan innan det är bestämt att dom ska ha en valp :)

P.s. lämna inte soffan obevakad....