Alternativ.nu

Annonser => Bostad sökes => Ämnet startat av: pbex skrivet 20 feb-18 kl 14:23

Titel: Sambos sökes i/utanför Norrköping
Skrivet av: pbex skrivet 20 feb-18 kl 14:23
Jag behöver flytta och letar efter en eller (helst) två personer att hyra och dela bostad med – antingen en lägenhet i centrala Norrköping eller ett hus på landet på pendlingsavstånd från Norrköping. Jag bor på landet nu och skulle gärna fortsätta med det, helst med andra som t ex vill odla och ha höns ihop, men som sagt, läghenhet är också ett alternative.

Jag vill bo tillsammans för att dela vardagen med andra vuxna, att förhoppningsvis skapa och vara del av en gemenskap som inte är familj. Det handlar också om att använda mindre resurser – en brödrost är färre än tre! – och att ha lägre kostnader. Tanken är det här ska vara ett hem, inte ett kort stopp på vägen till något annat.

Just nu sonderar jag terrängen – finns ni, de här personerna som också har lust till detta? I så fall, klickar vi? Jag skulle vilja träffas och prata lite förutsättningslöst om vad vi vill och har lust med, se ifall vi känner för att gå vidare och börja titta på bostäder ihop.

Lite kravspec har jag – jag skulle vilja bo med ciskvinnor eller transpersoner, i åldern 30 och uppåt, som delar mina tankar ovan runt att dela hem. Vis av erfarenhet vet jag också att för att det ska funka för mig behöver jag bo med personer som klarar att uttrycka sina behov och ha en rak kommunikation, är okej med städscheman och uppstyrning så att det praktiska flyter på smidigt och konfliktfritt, och som kan betala sina egna kostnader varje månad. Jag vill också bo med personer som inte tankar hela sitt sociala behov hemma utan både behöver egen och respekterar andras ensamtid hemma. Att bo ihop för mig är just en gemenskap, inte nödvändigtvis eller alltid en social grej, och betyder att jag inte är en person som förväntar mig att laga mat och äta ihop varje kväll, även om jag hoppas att det sker också. 

Mejla mig på saraahlstedt (at) hotmail.com så kan vi bestämma en fika och prata mer.