Alternativ.nu

Djur => Får => Hus, hägn & bete för får => Ämnet startat av: HeleneS1 skrivet 02 jan-17 kl 11:14

Titel: Strömförbrukning
Skrivet av: HeleneS1 skrivet 02 jan-17 kl 11:14
Hur vet man hur mycket ström etängselaggregatet drar? kan man räkna ut det på något sätt? jag har ett gammalt Alfa Laval Agri Stop 6K, 6000 mJoule
Titel: SV: Strömförbrukning
Skrivet av: mattias_33 skrivet 02 jan-17 kl 12:35
Jag kan inte säga hur mycket det drar. Men rätt uppsatt stängsel drar nästan ingenting då strömmen går runt.
Titel: SV: Strömförbrukning
Skrivet av: torbjorn skrivet 02 jan-17 kl 15:22
På 6K bör effektförbrukningen stå på typskylten (som förvisso kan ha ramlat av under årens lopp, en del lådor hade silikonsläppmedel kvar på ytan som gjorde att den självhäftande skylten lossnade lätt). Skulle tro att det rör sig om ca 15 W. Den stängselapparaten är helt "ointelligent" och drar alltid samma effekt från elnätet oavsett hur stängslet belastas. Moderna, mer avancerade stängselapparater anpassar sig däremot efter stängslets beskaffenhet och drar mindre om det t ex rör sig om ett mycket kort och väl isolerat stängsel.
Titel: SV: Strömförbrukning
Skrivet av: torbjorn skrivet 03 jan-17 kl 11:42
Har letat men inte hittat någon 6K-låda med typskylten kvar. Dock hittade jag ett tidigt utkast till testinstruktion för 6K, där det står att strömförbrukningen från elnätet får vara max 50 mA. Det motsvarar effektförbrukningen 11,5 VA vid 230 V. Jag vet inte om det var denna siffra som blev slutgiltigt fastställd eller om det blev ändringar senare.