Alternativ.nu

Annonser => Kollektiv för självhushållare => Ämnet startat av: anber skrivet 22 jul-16 kl 15:50

Titel: Kollektiv 12 mil utanför sthlm, lantligt i 1800-talsskola
Skrivet av: anber skrivet 22 jul-16 kl 15:50
Rymlig, separat del i gammal fin skola uthyres, kollektiv, odling, barn och djur!

Vi bor i en stor gammal skola mellan Katrineholm och Nyköping, en dryg timme från Stockholm. Vi letar efter vuxna och barn som vill flytta in tillsammans med oss. Lägenheten vi hyr ut ligger separat och är cirka 120 m2 med eget badrum, ingång och kök, modern standard med äldre stil. Lägenheten har utsikt åt två håll och mycket ljusinsläpp från stora fönster. Det finns stor trädgård med fruktträd, bär och liten skogsdunge. Vi tänker odla så mycket vi kan och hinner med, bygga och snickra, hänga med barnen, skaffa höns.. Vår tanke är att utöver boendet tillsammans bygga upp en mötesplats kring gården. Vi tycker om när det finns folk omkring oss, gillar kollektiva lösningar och tycker det är viktigt med solidaritet. Vi hoppas kunna dra igång någon verksamhet långsiktigt i huset (finns två stora fd klassrum). Det finns mycket utrymme för dem som flyttar in att påverka hur vi bygger upp platsen, vi vill göra det tillsammans!
Vi tycker det är viktigt med närhet och ömsesidig respekt mot barn. Två katter bor med oss och vi kommer vilja ta hand om en hund framöver.
I byn finns skola (1-6), förskola, nära till badplatser, skog och natur,
bensinmack, bibliotek, folkets park och lanthandel. Det finns också en aktiv idrottsklubb och mycket föreningsverksamhet. Busshållplats 500 m från huset. Huset har modern standard men i äldre stil, vedpanna och stor ack.tank. Två uthus, det ena med hönshus.
Ligger lantligt utanför samhället med utsikt över åkrar och skog.

Vi letar bara efter någon/några med mindre barn till lägenheten.
Vi hyr också ut ett rum med delat badrum och kök i den andra delen av skolan. Rummet är ungefär 15 m2 och har egen ingång och uteplats mot trädgården. Vi kommer att bo två vuxna och två barn i samma del av huset som är på drygt 200 m2.

Hyra för lägenhet 5500:-
Hyran för rum 2500:-

Inflytt omgående.
Maila till nordenfeltanna@gmail.com
Titel: SV: Kollektiv 12 mil utanför sthlm, lantligt i 1800-talsskola
Skrivet av: Lovis Bonde skrivet 21 feb-19 kl 21:07
Hej, ser att detta är skrivet 2016 men chansar och frågar ifall ni fortfarande vill hyra ut en lägenhet? Jag letar nämligen efter ett kollektiv åt mig och min dotter.
Titel: SV: Kollektiv 12 mil utanför sthlm, lantligt i 1800-talsskola
Skrivet av: ulandin skrivet 26 feb-19 kl 14:13
Hej!
Jag letar kollektiv och framförallt att bidra till en gemenskap i ett större bygde perspektiv. Undrar om rummet eller lägenheten är ledig. Jag är ensamstående utan barn. Bott kollektivt tidigare och tycker om djur, natur, trädgård, yoga mm
Ulrika