Alternativ.nu

Hantverk => Skinn => Ämnet startat av: annkristin skrivet 09 jul-15 kl 12:42

Titel: Sy pläd av fårskinnsfällar
Skrivet av: annkristin skrivet 09 jul-15 kl 12:42
Jag har cirka 9 fårskinnsfällar som jag inte använder längre. Jag funderar på att sy en fårskinnspläd cirka 130 X 200 i storlek och sy dit ett bomullsfoder på baksidan.

Jag bor i ett dåligt isolerat hus och eldar med ved på vintern, försöker att undvika eluppvärming. På vintern kan det bli kallt på natten och på morgonen så en fårskinnspläd skulle värma bra, bättre än yllefiltar.

Jag skulle behöva råd om hur jag kan gå tillväga för att kunna sy i pälsen, helst för hand, redskap, teknik, tips osv.

Det vore förnuftigt att börja nu i sommar för att bli klar till vintern.

Jag har sett en fin pläd på Stay Home för cirka 6 000:-. Det är en onödig utgift när jag har så många fårskinn. http://www.stayhome.se/mighty-120-x-200.ht (http://www.stayhome.se/mighty-120-x-200.ht)
Titel: SV: Sy pläd av fårskinnsfällar
Skrivet av: Tjaeld skrivet 08 sep-15 kl 11:30
Finns en bok som heter Fårskinn skriven av Katarina Ågren, många bilder och sömmar för att sy i fårskinn, bland annat för fälltäcken. Borde finnas på biblioteket, ingen ny bok alltså.
Titel: SV: Sy pläd av fårskinnsfällar
Skrivet av: lodjuret88 skrivet 14 jul-16 kl 07:14
Har du tänkt att sy för hand så får du räkna med att det tar tid (skinn är ett självläkande matrial så hålen som du tar upp med prylen/liknande kan hinna sätta igen innan du hunnit runt) Men det är bara att ta om om de händer ;) vad anbelangar tips om sömnad osv i skinnmatrial så är nätet fullt bara att googla ^^ å lycka til! lägg gärna upp en bild på resultatet ^^