Alternativ.nu

Djur => Getter => Mjölkgetter => Ämnet startat av: macker skrivet 14 nov-14 kl 15:54

Titel: pris på getmjölk om du säljer till mejeri
Skrivet av: macker skrivet 14 nov-14 kl 15:54
Precis som frågan lyder.....ni som säljer lite större kvantiteter direkt till ett mejeri...hur mycket får ni betalt ?
Titel: SV: pris på getmjölk om du säljer till mejeri
Skrivet av: tossefarmor skrivet 14 nov-14 kl 21:57
Här där jag bor (Dalsland), får man än så länge 6 kr/liter, men de vill få 9 kr/liter, får väl se hur det går.
Titel: SV: pris på getmjölk om du säljer till mejeri
Skrivet av: kenjoh skrivet 01 jan-15 kl 17:11
Jag bor i Skåne och har kontakt med ett litet familjeägt mejeri i Malmö. Jag börjar i år att leverera lite getmjölk till detta mejeri. Om fler skåningar är intresserade att göra detta kanske det skulle gå att ordna med leverans - lägga upp en rutt - varje eller varannan vecka till mejeriet. Priset på mjölken har ännu inte bestämt, men hör gärna av er här på forumet om det finns ett intresse av att utveckla detta.
Titel: SV: pris på getmjölk om du säljer till mejeri
Skrivet av: macker skrivet 02 jan-15 kl 12:54
Så kul..är det till Noblus ?
Vi har också planer på att sälja getmjölk, det finns ju många mejerier som ystar på inköpt komjölk och getmjölk är ju även ett alternativ för dom.
Vi har räknat lite och hört oss för vad andra tar och 12 kronor litern är nog ganska bra. Ska mjölken användas till ost så bör man leverera var 3e dag, senast, kanske t.o.m varannan dag så transporterna ska ju inte vara för långa om det ska vara någon mening med det hela...Titel: SV: pris på getmjölk om du säljer till mejeri
Skrivet av: kenjoh skrivet 02 jan-15 kl 14:44
ja, det är Nablus som vi har kontakt med. De har tänkt börja experimentera med getmjölk i år. Alla deras produkter görs idag på komjölk - och de är riktigt bra - fast de oftast görs på getmjölk i hemlandet. Hur många getter har ni? Och hur många liter kan det bli per dag? Skulle det vara möjligt att sälja en del av er mjölk till Nablus (beror förstås på hur långa transporterna blir)? Jag har i dagsläget bara 3 getter (och tre bockar varav en kastrat) men ska om några år ha ca 10 getter och bor ett par mil från Malmö, så jag har vad det beträffar ett bra läge.
Titel: SV: pris på getmjölk om du säljer till mejeri
Skrivet av: macker skrivet 02 jan-15 kl 16:58
Nablus ska det såklart vara   ;) och dom har kanonfin ost till ett bra pris. Kan tänka mig att dom är intresserade av att köpa getmjölk.
Vi har en hel hoper getter och vi mjölkar och gör ost också men funderar på att sälja mjölken istället för att ysta på den.
Titel: SV: pris på getmjölk om du säljer till mejeri
Skrivet av: kenjoh skrivet 23 jan-15 kl 18:04
Hej igen
Är det möjligt att köpa mjölk från er? Jag är också intresserad av att köpa ost förstås om det är möjligt? Säljer ni i någon ostbutik i närområdet?
Många frågor! Vore tacksam om du kunde räta ut några.
Titel: SV: pris på getmjölk om du säljer till mejeri
Skrivet av: macker skrivet 24 jan-15 kl 19:25
näe vi säljer väl egentligen inte mjölk utan har snarare köpt in från en liten getägare i grannskapet. Är du sugen på att ysta så kan du kanske hitta någon kobonde i din närhet... fast det blir ju inte getost  ;)
Titel: SV: pris på getmjölk om du säljer till mejeri
Skrivet av: kenjoh skrivet 04 feb-15 kl 19:56
OK. Jag förstår. Jag hoppas på några killingar i år och om några månader ett antal liter mjölk per vecka. Då blir det ysta av!
Titel: SV: pris på getmjölk om du säljer till mejeri
Skrivet av: arcoiris9 skrivet 13 nov-15 kl 12:18
Jag vill gärna köpa getmjölk till husbehov (ett par liter i veckan). Vi bor i Malmö  men kan köra en bit för att få tag i det!