Alternativ.nu

Djur => Arbetshundar => Arbetshundar: Avel => Ämnet startat av: LillaSophie skrivet 16 aug-12 kl 21:57

Titel: Tikar som går toma
Skrivet av: LillaSophie skrivet 16 aug-12 kl 21:57
halloj

vår tik gick tom, en besvikelse men kan ju hända. tyckte vi. nu pratade vi med en annan uppfödare, han hade två tikar som gick tomma i år, i australien gick 6 stycken tomma för en uppfödare i år plus tio stycken till som gick tomma bara inom vår ras här i skandinavien. parningar som jag följt har gett få valpar även fast stora kullar är vanliga, friska tikar hade döda valpar kvar i magen. vidare har jag problem att få fram kullar vad gäller mina kaniner trots lyckade parningar. nån som kan fylla i? är det fler som tycker att det är dåligt med valpar/ungar i år?
Titel: SV: Tikar som går toma
Skrivet av: Existens! skrivet 16 aug-12 kl 22:05
Det är nog bara tillfälligheter.. En kollegas tik fick 17 valpar, och en annan har nyss gjort ultraljud och ett helt normalt antal syntes.
Titel: SV: Tikar som går toma
Skrivet av: Jennim skrivet 16 aug-12 kl 22:29
Vet att flera inom min ras har haft konstiga löp i år. Också en av mina men det blev ändå 2 lyckade parningar. Tyvärr blev det inga valpar.

Resten av mina har löpt normalt och blivit dräktiga med friska valpar.
Titel: SV: Tikar som går toma
Skrivet av: LillaSophie skrivet 16 aug-12 kl 22:34
ja, jag tycker att det är anmärkningsvärt med så många tomma tikar som bara den uppfödaren visste om. han är en gammal räv inom vår ras och tyckte att det var otroligt konstigt. att vår tik gick tom förstår ingen heller. normalt löp, hormontest innan parning, hanen har precis producerat två kullar (varav den ena dock mindre än vanligt), hans sperma undersöktes innan parning och det var både ovanligt mycket och de små krabaterna var pigga som bara det. hon parades i tre dagar på följd, tyckte väldigt mycket om hanen och inte en valp i kurremagen!
Titel: SV: Tikar som går toma
Skrivet av: Jennyt skrivet 16 aug-12 kl 22:48
Mina hönor har ruvat väldigt sparsamt i år och de som ruvat har inte lyckats kläcka äggen. Kläckningarna i maskin har däremot varit lyckade, så det är inte fel på befruktningen :-\
Titel: SV: Tikar som går toma
Skrivet av: LillaSophie skrivet 16 aug-12 kl 22:53
ja, fast kläckresultaten i kläckaren tyckte jag var bättre i början på året. många kycklingar dog för mig sedan i äggen och många var missbildade.  :-\
Titel: SV: Tikar som går toma
Skrivet av: firstaxelle skrivet 05 okt-12 kl 15:24
oxå hört/läst om/varit med om att det varit en hel del misslyckade parningar i år.. även flera som fått avbrutna löp på sina tikar.
många tikar har gått tomma osv.. så kanske är ett år av lite mindre födsel. vilket på ett sätt är bra iom att det ju är mkt hundar ändå nu..
Min tik fick inte till någon parning när ja va iväg med henne.. de ville sig inte på nått sätt.
nu ska ja para en annan.. hoppas ja fått min dos otur nu så ja kan få en valpkull... efter 7 års längtan <3
min senaste valpkull fyllde 7 år i år så sen dess har ja dels inte haft tid, inte haft plats och inte haft dugliga vovvar.. men nu äntligen :)