Alternativ.nu

Odling => Fröodling => Ämnet startat av: peggy-sue skrivet 28 dec-10 kl 18:03

Titel: Frö från Amaryllis
Skrivet av: peggy-sue skrivet 28 dec-10 kl 18:03
Någon som vet hur man tar frö från Amaryllis?
Jag har en som har blommat och som har frökapslar, har öppnat en för att kolla så att det var fröer.Kapslarna sitter fortfarande kvar på stängeln .

Titel: SV: Frö från Amaryllis
Skrivet av: tinna.m skrivet 28 dec-10 kl 18:12
När kapseln är mogen vissnar den och öppnar sig. Det tar några år för fröerna att växa till sig, små syltlökar i början.
 Lycka till!
Titel: SV: Frö från Amaryllis
Skrivet av: Nina W skrivet 01 jan-11 kl 12:16
Ja, så ær det. Du kan gærna plantera ut småløkarna i trædgården på sommaren och gøda dom ordentligt med skit och benmjøl. Sedan in på høsten och vila. Men jag ær inte Amaryllisproffs! Så kanske har andra några knep?
Titel: SV: Frö från Amaryllis
Skrivet av: edithsdotter skrivet 01 jan-11 kl 12:36
"Bäbislökarna" som den vanliga amaryllislöken sätter tar många år att få upp i storlek nog att den kan blomma och fröerna tar "herrans massa" år till. Till skillnad mot "bäbislökarna" vet man inte alls vad man får i plantväg men kul är det om man har framförhållning på, sisådär, tio år eller så.  :)
Titel: SV: Frö från Amaryllis
Skrivet av: Midvinter skrivet 05 jan-11 kl 13:44
Jag gjorde det där en gång för länge sen, Efter väl en tio-15 år eller nåt var det fortfarande inga blommor. Nu är löken slängd.
Titel: SV: Frö från Amaryllis
Skrivet av: susidus skrivet 08 jan-11 kl 16:22
Har oxå tatt fröerna från blomman och satt fick 12 st lökar som jag gav bort till min mams , hon fick sina att blomma på år 2 ingen stor lök men blomma gjorde dom varje årefter detta , visserligen fel tid inte till jul... men vackra var dom... så det funkar med fröerna men hon behandlade sina löka som vilken annan blomma som helst
kanske var det de som gjorde susen...så försöka ska man alltid ....Lycka till..